Bob ontdekt…. #1

Ik geloof dat ik deze rubriek al 20 keer van naam heb veranderd, in ieder geval in mijn hoofd. Eerst nieuw in de schappen, maar niet alles valt onder ‘schappen’ zoals je hieronder zult zien. Dus gingen we eens goed nadenken en we zijn eruit. Onze nieuwe medewerker Bob zal voortaan de ontdekkingen verslaan. Hij trekt het land door op zoek naar de lekkerste culinaire ontdekkingen. Hij staat vooraan als het gaat om food events, probeert hoogst persoonlijk nieuwe producten uit en kortom: is jullie eigen culinaire recensent. Wie is Bob? Hij stelt zich volgende week uitgebreid voor.

Oprichting Studio Lemon and Lime

Om dan maar meteen met het “allerbelangrijkste” nieuws te beginnen; Alex en ik hebben besloten om een gezamelijk ‘gezicht’ te vormen. We werken zo vaak samen dat het logisch is en in sommige gevallen handiger. Per saldo verandert er dus weinig voor onze werkzaamheden maar we hebben nu een gezamelijke naam: Studio Lemon and Lime. Niet omdat we van die zuurpruimen zijn… Laten we dat even voorop stellen! En wellicht dat er in de toekomst plek is voor meer medewerkers daar. Who knows… Voor nu vooral druk werken aan de website. Hopelijk binnenkort live! In de tussentijd kun je ons vast volgen op facebook.

lemonandlime

Lancering Tofupedia

Tofu met rode bieten voor tofupedia | simoneskitchen.nl

Tofu met rode bieten, babywortels en balsamico uiencompote van Naresh Ramdjas

Tofu en ik zijn niet zo gek op elkaar. Dus toen ik een uitnodiging kreeg om getuige te zijn van de lancering van Tofupedia was ik vooral nieuwsgierig. Niemand minder als Niven Kunz en Naresh Ramdjas (Masterchef) zouden gerechtjes maken met tofu, dus als iemand het lekker kan maken dan moesten zij het wel zijn. Leek me zo. De opkomst was flink (oftewel volle bak!) en de informatie interessant. Of ik nu een overtuigd tofu gebruiker ga worden? Dat denk ik dan weer niet. Er zaten een aantal leuke gerechten bij. Zo vond ik de cheesecake van tofu absoluut een verrassing. Dus laten we voor nu zeggen dat ik tofu een tweede kansje ga geven. Voor recept inspiratie en meer informatie over het hoe en waarom van tofu neem je een kijkje op tofupedia.

tofupedia1 tofupedia2

De 24kitchen Zomer van Foodlovers

20150618-MH2A1554

Ik krijg niet elke dag een uitnodiging voor de doop van het nieuwe televisie seizoen van 24kitchen, maar het klonk erg leuk en zo togen Tom en ik vorige week naar Paviljoen Puur in Diemen (mooie locatie trouwens!) waar ons onder het genot van een heerlijke drie gangen maaltijd samen met de chefs van 24kitchen, werd verteld welke nieuwe programma’s er op stapel staan voor de zomer van 24kitchen.

24kitchen1

Het weer zat niet helemaal mee in de zin dat het een tikkie koud was en we buiten aten. Maar de sfeer zat er goed in, de locatie was prachtig, het eten goed, dus ach dat beetje kou overleefden we ook wel weer.

20150618-MH2A1568 20150618-MH2A1565 20150618-MH2A1558 20150618-MH2A1533

De avond was gezellig met een aantal – voor mij dan – onverwachte dingen. Heb je Giovanni bijvoorbeeld al eens horen zingen? Dat is geheel niet onverdienstelijk en dat liet hij dan ook nog even horen tussen de gangen door.

20150618-MH2A1576

In totaal komen er vier nieuwe programma’s maar ik geef je hier mijn twee favorieten. De andere twee vind je ook nog hieronder met de startdatum en tijd.

24Kitchen Food Truck Challenge

Ten eerste de foodtruck challenge van Miljuschka. Het toeval wil dat ik Miljuschka een paar maanden eerder heb leren kennen omdat ze een prive workshop bij me heeft gevolgd (en ik natuurlijk weer niet door had dat ik een Bn-er in huis had. Haha) en ja, ook een heel leuk mens. Foodtrucks vind ik geweldig. Er is natuurlijk een reden dat we evenementen als De rollende keukens en Lepeltje-lepeltje zo tof vinden. Lijstje met de nieuwste foodtruck events vind je hier

24kitchenc
In dit programma zijn elke week drie teams in duo’s van koks die langs de festivals en evenementen gaan. Je volgt de drie teams door het hele traject en uiteindelijk bij de verkoop op de evenementen. Welk team heeft het het beste gedaan? Dit wordt beoordeeld door de omzet en door een vakjury aka Casper Reinders.
De serie is te zien vanaf donderdag 6 augustus, 18.30

“Zoals alleen oma dat kan”

Tom in gesprek met Danny

Tom in gesprek met Danny

Misschien stiekem het leukste programma deze zomer is het programma waarin Danny Jansen op zoek gaat naar de culinaire geheimen van indische oma’s. Het leuke was dat twee van de oma’s ook tijdens het etentje aanwezig waren. We hebben een voorstukje gezien en ik vind het geweldig dat de oma’s eigenlijk volledig lak hebben aan de camera’s. Zodra ze in de keuken staan zijn zij de baas. Danny onthult in het programma de culinaire geheimen van onder andere een authenthieke soto, rendang of babi pangang.
De serie is te zien vanaf woensdag 24 juni 18.30

20150618-MH2A1595

De andere twee programma’s zie je hieronder staan met de tijden van uitzending

‘Casa Caminita’
Giovanni ontvangt in zijn Casa Caminita vrienden in zijn keuken. Dit zijn o.a. Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan en vele anderen.
Maandag 22 juni 18.30

‘Cucina Moderna: Roberta’s Italië’
Roberta Pagnier gaat naar Rome waar ze de plaatselijke sfeer opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Alle gevonden culinaire schatten brengt ze vervolgens naar haar eigenlijk keuken waar ze laat zien dat de italiaanse keuken zoveel meer is als pasta en pizza.
Vrijdag 26 juni 18.30

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Bob

Bob de Minion

Bob, een van de drie helden uit de Minions film, kwam op een goede dag langs de keuken van Simone's Kitchen (waar we toevallig een bananencake aan het maken waren) en is eigenlijk nooit meer weggegaan. Hij is in zijn nopjes met zijn eigen rubriek "Bob ontdekt": hier maakt hij ons deelgenoot van allerlei culinaire nieuwtjes, producten en alles waar Bob blij van wordt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *