Simone's Kitchen

Bloggers kookboeken – de nieuwste!

In Amerika is het al een hele tijd een rage; foodbloggers die hun eigen kookboek uitbrengen. Zo heb ik al een boek van een aantal van mijn favoriete bloggers Helene Dujardin (Tartelette), Beatrice Peltre (La Tartine Gourmande) en Aran Goyaga (Cannelle & Vanille). O en laten we Linda Lomelino niet vergeten, Green Kitchen Stories en nog veel meer.

Sinds een jaar of twee begint die trend steeds meer voeten aan de grond te krijgen in Nederland. En ik vind het een leuke trend. Ik ben natuurlijk niet voor niks kookboek verslaafd en wat is er leuker als een pracht van een boek van je favoriete blogger in handen te hebben? Niks toch? Omdat er de laatste tijd zoveel zijn uitgekomen, hier een aantal van mijn favorieten op een rijtje.

Screenshot 2015-10-18 22.24.11

Sommige boeken heb ik toegestuurd gekregen, anderen heb ik gekocht, maar in alle gevallen geld dat ik ze oprecht leuk vind….

All Day Breakfast van Denise Kortlever

Ik volg Denise en haar blog The Little Things  al heel lang. Ze heeft zelfs al een keer hier een artikel gehad in de inspiratie serie. Ik ben dan ook fan van haar en haar fotografie. Zoals Suzan (van Kip & Ei) het zo mooi zei tijdens de boekpresentatie afgelopen dinsdag; een multi talent. Haar boek staat vol met – de titel zegt het al – de heerlijkste ontbijtjes. Van zoet tot hartig, van gezond tot decadent. En ik ben toevallig gek op ontbijten dus dat is een win win situatie he.. 😉 En natuurlijk vol met de prachtige foto’s van Denise. Kortom een must have wat mij betreft. Haar nieuwe boek All Day Breakfast is te koop o.a bij Bol.com voor € 20,00

Zoet & Shoot van Linda Lomelino

Dit is Linda’s derde boek. En ja ik heb ze alledrie. De thema’s zijn taarten, ijs en dan nu “Zoet & Shoot” Een boek dat niet alleen de lekkerste recepten voor de mooiste desserts en koekjes deelt maar ook vertelt hoe Linda de foto’s maakt. En dat is handig als je een bakkende blogger bent vooral, maar eigenlijk voor iedereen die gek is op het fotograferen van zijn of haar eten. Ik ga altijd een beetje kwijlen van de boeken van Linda! O en haar blog Call me Cupcake is ook een absolute aanrader!

Screenshot 2015-10-18 22.27.41

The skinny Six – van Chicks Love Food

Het meest populaire blogduo van Nederland heeft nu hun tweede kookboek uit. De eerste staat al een tijdje in mijn boekenkast en de tweede heeft er nu een mooi plekje naast gekregen. Het fijne van de boeken van de Chicks is dat ze eenvoudig zijn, goed te maken en lekker. De eerste met maximaal vijf ingredienten, deze heeft er eentje meer… 🙂 En staat vol met gezonde gerechten voor de dagen dat je daar wat meer aandacht aan wilt besteden maar toch snel klaar wil zijn.  Skinny Six is opnieuw gefotografeerd door Harold Pereira. Een van mijn favoriete fotografen!

Screenshot 2015-10-18 22.35.56

Uit Pauline’s Keuken van Pauline Weuring

Het op een na laatste boek in de rij behoeft eigenlijk geen introductie. Niet in de laatste plaats omdat ik rijkelijk laat ben om het te delen…. Maar he, voor al die mensen die het nog niet wisten; Pauline van het blog Uit Pauline’s Keuken heeft een tweede kookboek uitgebracht. De eerste ging natuurlijk vooral om de voedselzandloper en was een waanzinnig succes. De tweede is meer in de stijl van Pauline zelf en lees je haar blog dan herken je de stijl er ongetwijfeld meteen in. Ook het tweede boek doet het weer erg goed dus als je hem nog niet hebt, dan vind je hier de link.. 🙂

Screenshot 2015-10-18 22.38.15

Top with Cinnamon van Izzy Hossack

De eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat ik tot een week geleden nog nooit van Izzy Hossack had gehoord en ook niet van haar blog Top with Cinnamon… Ik was echter met Alexandra in Maastricht en speurend in de boekenwinkel zagen we haar boek liggen. En waren meteen verkocht. Wat een prachtige foto’s! Of de recepten ook prachtig zijn dat kan ik je nog niet vertellen maar er staat genoeg in dat ik graag zou willen gaan maken. En misschien wat het nog bijzonderder maakt is het feit dat Izzy slechts 19 jaar oud is! En het boek kwam uit toen ze 18 was. Dan ben je toch echt goed bezig! Als je een zwak hebt voor kookboeken met mooie fotografie dan is dit er zeker eentje om te bekijken! O en natuurlijk niet allemaal met kaneel… 😉 Top with Cinnamon is te koop voor € 24,95 in het Nederlands

Screenshot 2015-10-18 22.40.16

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links van bol.com

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Ik vind bloggersboeken erg leuk! Ik heb zelf het Skinny Six kookboek in huis, en snel zal ook ‘All Day Breakfast’ toegevoegd worden aan mijn steeds groeiende kookboekcollectie 😉

  2. Avatar

    Leuk! Ik heb the Green Kitchen Travels en beide boeken van Chickslovefood, leuk wel! Wanneer komt jouw boek? 🙂

  3. Avatar

    Er zijn zooo veel mooie kookboeken, dat ik het soms niet meer bij kan houden! En ik wil ze allemaal hebben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!