Simone's Kitchen

Bloemkool Mac & Cheese

Bloemkool mac & cheese | simoneskitchen.nl

Mac & Cheese maar dan met extra veel groenten!

Sponsored. Nog niet zo erg lang geleden was de bloemkool echt niet te betalen. Drie euro voor een miezerig klein stronkje was heel normaal. En daar baal ik dan altijd van, want ik ben een groot bloemkool fan. Als er één groente is die zich leent om eindeloos te variëren dan is het wel de nederige bloemkool. Diezelfde bloemkool die mijn moeder altijd maakte met zo’n viezig maizena-papje. Ken je ze nog? O en als ze de geest had dan wilde ze daar nog wel eens een beetje kerrie bij doen. Hadden we ter variatie een kerriesausje. Steevast werd de bloemkool geserveerd met aardappelen, een gehaktbal en dus dat maizena papje.



Bloemkool mac & cheese | insimoneskitchen.com

Ik hoef vast niet te vertellen dat ik in die tijd niet zo heel erg dol was op bloemkool. Alhoewel een beetje flink prakken altijd wel wonderen deed. (wat is dat eigenlijk met Nederlanders en prakken??)

Gelukkig is de bloemkool inmiddels weer betaalbaar en zowaar in de aanbieding bij onze lokale supermarkt deze week. Met 1 flinke bloemkool doen wij twee dagen dus dat maakt een bloemkool van 1 euro uitermate budget vriendelijk.

Die bloemkool van toen heeft helemaal niks meer te maken met de bloemkool van nu. Ik maakte een gezondere variant van de beroemde mac&cheese schotel. Met veel groente, pasta en een lekkere bloemkool-ovenschotel saus van MAGGI. Dan eindig je met een fijne laag kaas en moet jij eens opletten… Mocht je visioenen hebben van je moeders bloemkool dan kan ik je garanderen dat deze ovenschotel je echt van gedachten doet veranderen.

Bloemkool mac & cheese | insimoneskitchen.com

De korst wordt lekker krokant in de oven en dat is dan wel het allerlekkerste stukje.. 🙂

Bloemkool mac & cheese | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bloemkool Mac & Cheese

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 Maggi bloemkoolovenschotel
  • 400 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 300 gr penne
  • 150 gr geraspte kaas
  • 150 ml kookroom light

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.
  • Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.
  • Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hieroverheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
  • Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door.
  • Schenk 3/4 van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk dan de overige kwart eroverheen.
  • Bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven.
  • Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten.

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met MAGGI. Lees mijn privacy policy voor meer info

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.