Simone's Kitchen

Bits & Bytes – week #10

De week in vogelvlucht

Terwijl wij door Wenen fladderden (hahaha, hoe doe je dat door een stad “fladderen”??) heb ik een aantal zaken op een rijtje gezet voor mezelf. Ik wil meer focus en minder ‘losse flodders’. Als onderdeel daarvan heb ik een soort content kalender gemaakt voor Simone’s Kitchen en een van de dingen die ik elke week wil gaan doen is het maken van een weekoverzicht. De week in vogelvlucht dus. Met achter de schermen kijkjes tijdens de shoots die we hebben en alle andere dingen waar ik in die week mee bezig ben geweest. Een kijkje in mijn leven dus. En te beginnen met deze week, al is het wellicht minder interessant aangezien we in Wenen waren de hele week.

Jut en jul in Wenen. En ja wij zijn lekker toeristisch in een koets door Wenen gereden… 😉

In de vervolg weken ga ik een overzichtje maken per dag maar deze week loopt alles een beetje in elkaar over dus ik maak er een overzichtje van. We vonden Wenen een prachtige stad, maar omdat we nu niet echt museumtijgers zijn vond ik het soms wel een tikkie lastig om te bepalen wat we wilden gaan doen.

We bezochten uiteraard het Sissi museum en dat was toch wel even anders dan het geromantiseerde plaatje dat we allemaal wel kennen uit de Sissi films. Elisabeth was eigenlijk een heel ongelukkige vrouw en is uiteindelijk vermoord op een reis. Dat wist ik trouwens niet. Dat ze vermoord is. Een aanrader als je van props houdt (…) is de zilverkamer. Onderdeel van het Sissi museum. Man, wat een geweldige collectie hebben ze daar! Daar zou ik wel eens even willen winkelen zeg maar. Prachtig servies, bestek en pannen. Die koperen pannen en oude bakvormen… Instant love..

Het was prachtig weer tijdens alle dagen dat we er waren, dus behalve zo nu en dan wat cultuur hebben we ook vooral veel op terrasjes in de zon gehangen. Zooo lekker! En waarom niet he… Dat is toch ook waar je vakantie voor hebt.

Dat we lekker gegeten hebben, heb je gisteren al kunnen lezen in onze favoriete tentjes in Wenen, dus daar ga ik je niet weer mee lastig vallen. Ook altijd fijn van dit soort reisjes is dat we eens fijn de tijd voor elkaar hebben dus lekker veel zitten kletsen. Soms serieus en soms totaal niet serieus..

Selfies maken is niet onze sterkste kant, maar we zijn aan het oefenen… 😉


Eenmaal weer thuis moest ik meteen wel weer aan de bak. ‘s Middags nog want ik was even wat dingetjes vergeten vlak voor we op reis gingen dus die moest ik nu met spoed afmaken.’s Middags zouden er mensen komen kijken naar de studio maar dat ging last minute niet door en is verzet naar volgende week. Ik wil de studio af en toe verhuren om de kosten een beetje te drukken en ik wil de studio ook een beetje gaan ‘pimpen’ in de komende periode. Wat gezelliger maken en wat minder alleen maar functioneel. Het is nu ook wel gezellig maar dat kan beter. Inspiratie opgedaan door het nieuwe kantoor van Sabine van Ohmyfoodness.

5 uur live

Terwijl wij in Wenen waren kwam er ook deze week drie keer een kort item over foodfotografie op tv in 5 uur live! De eerste aflevering kun je hier terugkijken, de tweede hier en de laatste hier.

Zaterdag

Weer terug naar het normale leven dus om 6 uur ging de wekker. Dat is hier standaard in het weekend omdat Tom altijd markt heeft op zaterdag en zondag. Niet het beste weer dit keer dus dat is altijd slecht nieuws voor een markt…. Ik ben naar de sportschool gegaan voor een trainingsessie. Weer hard nodig na veel te lang niks doen enne… teveel eten in Wenen. Na de training lag de nieuwe paleo magazine in de bus! Hij is weer mooi geworden! Blijft toch wel bijzonder om een tijdschrift in handen te hebben waar ik recepten, styling en fotografie voor heb gedaan… 😉

‘s Avonds lekker onderuit op de bank en voor de buis hangen. We hebben nog wat programma’s die we opgenomen hebben terwijl we in Wenen waren dus nog wat achterstand inhalen!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.