Simone's Kitchen

Bits & Bytes april 2019

De rubriek bits & bytes was ik natuurlijk begonnen met het idee om elke week een overzicht te maken van alle “avonturen” die ik beleefd had in een week. Maar dat bleek nog best veel werk te zijn om bij te houden en het is nu ook weer niet zo dat er elke dag iets gebeurde wat de moeite waard was. Het leek me dus handiger om het te veranderen in een maandoverzicht. Elke maand maak ik nu een overzichtje van alles wat er die maand gebeurde. Is wat overzichtelijker en minder langdradig hoop ik. 🙂

De maand april stond voor mij in het teken van recepten maken en fotograferen voor Paleo magazine. Het nieuwe nummer komt uit in de maand juni en dat betekent dat mijn deadline voor het aanleveren in mei ligt. Ik plan het dan vervolgens altijd zo in dat ik nog uitloop heb. Want in de regel komen er altijd de nodige klussen tussendoor en als ik het te strak plan kom ik in tijdnood. Dus ik probeer dat praktisch in te steken. Hoewel ik meestal alles zelf doe had ik dit keer een dag de hulp ingeroepen van Alexandra en een dag de hulp van Inge. Er komt in dit nummer namelijk een barbecue special en daarvoor ging ik naar Inge toe waar we alle 12 recepten voor de barbecue in één dag schoten. We hadden enorme mazzel want het was het perfecte barbecue weer! Lekker zonnig dus.

Over de shoot met Alex had ik al verteld hier dus dat ga ik niet herhalen. Voor een reportage die ook in het blad komt liep ik mee met schaapherder Niels van Schaapskudde Orvelte. Het was wel een rot eind rijden dus ik was een halve dag kwijt met heen en weer rijden, maar wat een leuke ervaring was dat! Heel bijzonder om te zien hoe dat nou eigenlijk in zijn werk gaat. Maar daar komt later meer over!

Twijfel

Deze maand stond ook wel een beetje in het teken van twijfel. Twijfel over mijn blog, twijfel over mijn werk en twijfel over de toekomst. Zo dat klinkt wel zwaar, maar zo erg was het nou ook weer niet. Het is wel een terugkerend thema overigens.

Ik besteed enorm veel tijd aan mijn blog en vind het ook nog steeds leuk om te doen, maar – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – verdien ik er echt geen bakken met geld aan. Ik doe weinig campagnes of andere betaalde dingen en dat maakt het soms wel eens wat dubbel. Bovendien scheen de zon nogal veel in april waardoor de bezoekersaantallen drastisch daalden. Of misschien vinden jullie de content gewoon niet leuk genoeg. Als ik dan hoor over andere bloggers die ongeveer gelijk met mij begonnen zijn en 2,5 miljoen bezoekers per maand hebben…. ja dan twijfel ik wel eens of ik nou wel zo interessant ben. Of dat ik misschien alles anders aan moet pakken. (O en ik heb ergens tussen de 100 en 120.000 unieke bezoekers per maand. )

Ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik het voor de lol doe (is waar!) en dat die bezoekersaantallen me niet interesseren (is niet waar!) maar het is toch een twijfelpuntje. En daardoor had ik dan weer geen inspiratie tot het schrijven van nieuwe posts. Soort kettingreactie krijg je dan. Kettingreactie in mijn hoofd dan he…

Balans…

Maar het komt allemaal wel weer goed hoor. Ik moet voor mezelf gewoon even de puntjes op de i zetten en ‘gewoon doorgaan’. En het kan ook geen kwaad om af en toe eens na te denken over waarom je dingen doet en of je bepaalde zaken misschien beter kunt doen.

De maand mei ziet er – op dit moment – ietsje rustiger uit dus dat is dan ook wel weer een keer lekker.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Al jaren lees ik je blog. Dat blijf ik doen omdat ik zelf ook belang hecht aan degelijke en lekkere voeding en omdat je aangenaam schrijft, maar ook net omdat het niet de hele tijd onaantrekkelijke campagnes zijn. 
    Dus ik waardeer je stijl echt. 

  2. Hoi Simone,
    Niet twijfelen hoor, ik geniet altijd erg van je stukjes, foto’s en recepten, dus ik hoop erg dat je ermee doorgaat!! Je schrijft down to earth en erg onderhoudend, elke keer weer een genot om te lezen en te kijken naar die mooie foto’s. Heb al het een en ander gemaakt van je paleorecepten, heerlijk!

  3. Hey Simone, ik snap hoe je je voelt. Vorige maand zat ik ook in zo’n dip! Ik had bijna overwogen om te stoppen met bloggen maar dat kon ik niet over mijn hart krijgen… Ik ben nu gewoon minder gaan bloggen en dat doet deugd 🙂 Meer tijd voor mezelf en alles op een rustig tempo. Gewoon doen waarbij je je goed bij voelt 😉 Even alles op een rijtje zetten, je komt er wel uit. Je hebt zo’n mooie blog (ik ben stiekem jaloers op al jouw (food) foto’s.

    • Hoi Jennifer. Ah dankjewel. Ja komt ook wel goed hoor. En soms een blogpauze is inderdaad een heel goed idee. Lekker even niks hoeven. Stoppen kan ik me ook eigenlijk niks bij voorstellen. Ik blog al 12 jaar inmiddels. Dat zit er nu zo ingebakken dat stoppen heel raar zou zijn 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.