Simone's Kitchen

Bits & Bytes april 2019

De rubriek bits & bytes was ik natuurlijk begonnen met het idee om elke week een overzicht te maken van alle “avonturen” die ik beleefd had in een week. Maar dat bleek nog best veel werk te zijn om bij te houden en het is nu ook weer niet zo dat er elke dag iets gebeurde wat de moeite waard was. Het leek me dus handiger om het te veranderen in een maandoverzicht. Elke maand maak ik nu een overzichtje van alles wat er die maand gebeurde. Is wat overzichtelijker en minder langdradig hoop ik. 🙂

De maand april stond voor mij in het teken van recepten maken en fotograferen voor Paleo magazine. Het nieuwe nummer komt uit in de maand juni en dat betekent dat mijn deadline voor het aanleveren in mei ligt. Ik plan het dan vervolgens altijd zo in dat ik nog uitloop heb. Want in de regel komen er altijd de nodige klussen tussendoor en als ik het te strak plan kom ik in tijdnood. Dus ik probeer dat praktisch in te steken. Hoewel ik meestal alles zelf doe had ik dit keer een dag de hulp ingeroepen van Alexandra en een dag de hulp van Inge. Er komt in dit nummer namelijk een barbecue special en daarvoor ging ik naar Inge toe waar we alle 12 recepten voor de barbecue in één dag schoten. We hadden enorme mazzel want het was het perfecte barbecue weer! Lekker zonnig dus.

Over de shoot met Alex had ik al verteld hier dus dat ga ik niet herhalen. Voor een reportage die ook in het blad komt liep ik mee met schaapherder Niels van Schaapskudde Orvelte. Het was wel een rot eind rijden dus ik was een halve dag kwijt met heen en weer rijden, maar wat een leuke ervaring was dat! Heel bijzonder om te zien hoe dat nou eigenlijk in zijn werk gaat. Maar daar komt later meer over!

Twijfel

Deze maand stond ook wel een beetje in het teken van twijfel. Twijfel over mijn blog, twijfel over mijn werk en twijfel over de toekomst. Zo dat klinkt wel zwaar, maar zo erg was het nou ook weer niet. Het is wel een terugkerend thema overigens.

Ik besteed enorm veel tijd aan mijn blog en vind het ook nog steeds leuk om te doen, maar – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – verdien ik er echt geen bakken met geld aan. Ik doe weinig campagnes of andere betaalde dingen en dat maakt het soms wel eens wat dubbel. Bovendien scheen de zon nogal veel in april waardoor de bezoekersaantallen drastisch daalden. Of misschien vinden jullie de content gewoon niet leuk genoeg. Als ik dan hoor over andere bloggers die ongeveer gelijk met mij begonnen zijn en 2,5 miljoen bezoekers per maand hebben…. ja dan twijfel ik wel eens of ik nou wel zo interessant ben. Of dat ik misschien alles anders aan moet pakken. (O en ik heb ergens tussen de 100 en 120.000 unieke bezoekers per maand. )

Ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik het voor de lol doe (is waar!) en dat die bezoekersaantallen me niet interesseren (is niet waar!) maar het is toch een twijfelpuntje. En daardoor had ik dan weer geen inspiratie tot het schrijven van nieuwe posts. Soort kettingreactie krijg je dan. Kettingreactie in mijn hoofd dan he…

Balans…

Maar het komt allemaal wel weer goed hoor. Ik moet voor mezelf gewoon even de puntjes op de i zetten en ‘gewoon doorgaan’. En het kan ook geen kwaad om af en toe eens na te denken over waarom je dingen doet en of je bepaalde zaken misschien beter kunt doen.

De maand mei ziet er – op dit moment – ietsje rustiger uit dus dat is dan ook wel weer een keer lekker.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.