Geschreven door Lis

Australië is de afgelopen jaren behoorlijk op de kaart gezet wat betreft eten. Natuurlijk door Masterchef Australia, maar ook zie ik steeds meer kookboeken van Australische chefs.

Eén van mijn persoonlijke favorieten is Bill Granger. Zijn benadering om alles niet te ingewikkeld maken en met pure producten te werken spreekt mij erg aan. Bill heeft een aantal restaurants in Sydney, dus toen ik daar was, stond het hoog op mijn to-do lijstje om daar heen te gaan. Uiteindelijk gingen wij naar zijn vestiging in wijk Darlinghurst, waar het voor hem begon.

Het eerste wat opviel, is dat het pand juist niet opvalt aan de buitenkant. Je zou er zo voorbij lopen. Maar als je binnen stapt valt gelijk op hoe het zonlicht van alle kanten binnen stroomt. Samen met de inrichting van veel wit en licht hout, geeft dat een hele fijne sfeer. Centraal staat de grote gemeenschappelijke tafel. Ooit is deze neergezet uit ruimtebesparing, mensen bij elkaar aan tafel kost minder ruimte dan allemaal 1-persoons tafels, maar tegenwoordig is het zijn handelsmerk.

De bediening heet ons vriendelijk welkom en we mogen zelf een tafeltje uitzoeken. Zoals overal in Australië wordt er een fles water op tafel gezet terwijl we de kaart bekijken. We kiezen uiteindelijk voor de corn fritters met avocadosalsa en een wagyu burger.

Terwijl onze lunch wordt bereid, wordt het snel drukker. Kennelijk waren we iets aan de vroege kant. Het valt op dat er heel veel locals komen lunchen. Ondanks de naamsbekendheid is dit nog gewoon een buurtplek. Het feit dat de prijzen ook gemiddeld zijn voor Australië, zo’n $25 per hoofdgerecht, draagt daar waarschijnlijk ook aan bij.

De corn fritters waren heerlijk; krokant gebakken, geserveerd met verse spinazie, gebakken tomaat met oregano, uitgebakken bacon en natuurlijk de avocadosalsa.  Maar aangezien dit één van de klassiekers is had ik ook niets anders verwacht. De wagyu burger was goddelijk, de extra saus en komkommer salade fijn, maar niet heel bijzonder. Al met al hebben we heerlijk geluncht!

Adres: 433 Liverpool St, Darlinghurst NSW 2010

Ook nog goed om te weten: deze vestiging is alleen open voor ontbijt en lunch.

Delen is fijn!