Simone's Kitchen

Bilder & de Clercq – Amsterdam

20140202-_MG_3823

Ik vind het echt geweldig dat er in en rondom Amsterdam de meest leuke culinaire projectjes worden gestart. Van iets dat nog het meest op een restaurant lijkt, als Sla, tot een hele keur aan kleine eettentjes en dan Bilder & De Clercq. Die overigens niet heel nieuw is geloof ik maar ach, ik kende ze nog niet dus dat telt als nieuw toch? Ik weet ook niet precies hoe je het concept moet noemen. Is het een supermarkt? Is het een winkel? Is het een soort kruising? Hoe dan ook; ik vind het concept briljant gevonden.

Bilder en de Clercq | simonekitchen.nl

Hoe het werkt is dat je de winkel binnengaat; je neemt een kijkje bij alle gerechten die getoont worden en je kijkt natuurlijk ook naar de mooie producten die er liggen. Je kiest uit wat je wilt eten en kunt vervolgens onder het bord met de foto van het gerecht het recept en alle ingredienten vinden. Echt veel makkelijker kun je het niet krijgen natuurlijk.

20140202-_MG_3830

Je kunt zelfs een bijpassende wijn vinden en je bent klaar voor het avondmaal. Je hoeft er dus niet meer zelf over na te denken! Jammer genoeg was geen van de gerechten onder de drie euro (ons budget voor het avondeten deze maand tijdens de budget challenge ) dus ik moet nog even wachten met het daadwerkelijk uitproberen… Maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Wij hadden dit keer een koffie en een waanzinnig lekker stuk taart als lunch. Tom had de red velvet cake en ik had de worteltaart. Die kan ik echt ten zeerste aanraden! Beiden waren lekker maar die worteltaart net nog iets meer.

20140202-_MG_3837

Goed concept dus en zeker de moeite van een bezoek waard als je in de buurt bent. Ze hebben twee winkels op de onderstaande locaties.

Bilder & De Clercq
De Clercqstraat 44
1052 NG Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Vrij: 08:00 – 21:00 uur
Za – Zo: 10:00 – 20:00 uur

Bilder & De Clercq
Ceintuurbaan 334
1072 GN Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Vrij: 08:00 – 21:00 uur
Za – Zo: 10:00 – 20:00 uur

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.