Simone's Kitchen

Bij Brons; Amsterdamse gastvrijheid en topkwaliteit… in Almere

Zondag begon als een typische eerste Paasdag. Ontbijtje, eitje, wandelingetje, etc.
Maar toch was deze Paasdag anders dan anderen. Om te beginnen was het ook de verjaardag van mijn vader en… hij had ’s avonds voor het gezin gereserveerd bij Bij Brons!
Hier keek ik dus al naar uit vanaf het moment dat ik deze ochtend mijn ogen open had gedaan. We hebben namelijk al eerder bij Bij Brons gegeten, dus ik wist dat het die avond een culinair feest ging worden.

Bij-Brons1

Restaurant Bij Brons kun je vinden aan de Havenkom in Almere Haven en het is ook zeker aan te raden om op een zonnige middag je hier eens lekker te laten verwennen op het terras, terwijl je uitkijkt over het gezellige jachthaventje.

Het door de familie Brons gerunde restaurant is niet zo groot, dus reserveren is meer dan aan te bevelen.Het feit dat de prijs kwaliteit verhouding op z’n zachtst gezegd uitstekend te noemen is, zorgt ervoor dat het restaurant bijna alle dagen bezette tafels heeft. Een extra reden om even te bellen voordat je van de gastvrijheid en het eten van Yvonne en John, beide ras Amsterdammers wilt gaan genieten.

 

Stuk voor stuk top gerechten waarbij de sublieme sauzen een extra dimensie toevoegen

Stuk voor stuk top gerechten waarbij de sublieme sauzen een extra dimensie toevoegen

Het restaurant kent één zitting per avond (heerlijk, gewoon op je gemak genieten), dus je wordt tussen half zeven en half negen hartelijk ontvangen door Yvonne of zoon Brons. Iedereen is altijd vrolijk in dit restaurant en je voelt je direct op je gemak. Je merkt dat de aandacht voor de gasten de belangrijkste prioriteit is.
John staat in een piepkleine open keuken en is bijna de hele avond geconcentreerd bezig. Laat je echter niet foppen door de afmetingen van de keuken, want de gerechten die over de pas komen zijn van topkwaliteit en ook hier zie je de aandacht voor de gast op het bord terugkomen.
Een gerecht om bijvoorbeeld voor terug te komen is de in drop gemarineerde zalm met een klein bolletje coquille ijs. Geweldig!

Paps wordt als jarige Job natuurlijk even extra verwend bij het nagerecht.

Paps wordt als jarige Job natuurlijk even extra verwend bij het nagerecht.

Terwijl je alweer reikhalzend naar het volgende tevoorschijn getoverde gerecht uitkijkt, waakt Yvonne over het welzijn van haar gasten als een Amsterdamse moederkloek over haar hongerige en dorstige kuikentjes. De twee woorden die in al het doen en laten doorschijnen zijn: Gezelligheid en Genieten.

De allerlekkerste wijnen van wat minder bekende wijnhuizen worden royaal geschonken en complementeren de gerechten prima.

Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht: alles is uit de kunst en het is dat ik weet dat ook hier een bord aflikken niet correct is, maar anders…

Natuurlijk is het vijf-gangen verrassingsmenu een meer dan dikke aanrader en ik kan bijna niet wachten tot het volgende verrassingsmenu gaat komen.

Bij Brons is met recht een zeer waardevolle aanvulling op het op één hand te tellen aantal top restaurants dat Almere heeft. En, een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Wat mij betreft Goud voor Brons!

Bij Brons
Sluis 3
1357 NZ ALMERE-HAVEN

Maandag gesloten

Waardering:

4-uit-5-glazen-vork

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.