canstockphoto757230

Heb jij al een stappenteller?

Doe je ook mee aan de hype om een stappenteller in je broekzak mee te nemen? Zo eentje die te downloaden is in de App Store? Of ben je iets serieuzer aan de slag door een pols-stappenteller te dragen? Deze laatste zijn het meest betrouwbare. Een telefoon heb je niet altijd bij je. Zeker als vrouw zijnde niet. Want wij willen nog wel eens een rokje dragen waar geen zakken in zit (of als de telefoon zo zwaar is dat je rok bijna afzakt..) of een tas bij ons hebben waar we de telefoon in bewaren. De laatste jaren is de markt overspoelt met stappentellers; die van 1 euro bij een outlet (niet kopen, werkt niet!) of een duurdere van meer bekende (sport)merken. De polshorloges van de bekende merken zijn super makkelijk als je ook nog eens sport. Want ze houden niet alleen je stappen bij, maar de meeste leggen ook je energieverbruik, slaapkwaliteit, hartslag en trainingen vast. Eigenlijk een “big brother” om je pols.

canstockphoto40404172

Hoeveel zit jij?

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de beweegkwaliteit van de dag. Ben je zelf wel eens nagegaan hoeveel tijd jij zittend of liggend doorbrengt? Wellicht herken je dit wel..: Je staat ’s morgen op, maakt ontbijt en gaat zitten aan de ontbijttafel. Vervolgens stap je in de auto om naar je werk te gaan waar je op je bureaustoel ploft. Voor de lunch verplaats je je van je bureaustoel naar de kantinestoel en weer terug. Na een lange, zittende werkdag stap je in je auto. Nadat je lekker gegeten hebt aan de eetkamertafel plof je op de bank want je bent zo moe. Dan ga je om 22.00 uur naar bed, want het was toch wel een zwaar vermoeiende dag. Ben eens eerlijk..: hoeveel zit jij per dag?

canstockphoto19989576

3 x 30

Volgens de World Health Organisation en American College of Sports zouden we 3 keer per dag minimaal 15-20 minuten aaneengesloten moeten bewegen. Met bewegen wordt er recreatief bewegen bedoelt zoals wandelen en fietsen. Stofzuigend door huis heen en banjerend in de tuin telt niet mee… Als je gewicht wilt verliezen, dan zul je nog meer moeten bewegen, namelijk 3 keer per dag minimaal 30 minuten aaneengesloten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze beweegnorm je vetpercentage drastisch zal verlagen. Juist de kortere beweegsessies leiden tot een hoger energieverbruik. Drie kortere sessies hebben de voorkeur boven een lange wandeling van anderhalf uur!

Delen is fijn!