Bikini hotel Berlijn | simoneskitchen.nl

Ik geef toe; het was een soort van last minute beslissing om mijn camera voor de verandering eens niet mee te nemen op reis. *insert geschokte emoji* Nu gingen we naar Berlijn, waar ik al eerder ben geweest én ik wist dat we slecht weer zouden hebben. Regen, grijze luchten en donkere dagen staan per definitie natuurlijk al niet symbool voor de meest flitsende foto’s dus… camera thuis gelaten.

Gezien het weer was het de juiste beslissing maar nu heb ik natuurlijk niet zo erg veel interessante foto’s van onze belevenissen. Dat is dan weer het nadeel. Je moet het dus doen met de paar iphone fotootjes die ik geschoten heb.

Bikini hotel

Want we hebben wel weer gegeten in een paar toffe restaurantjes die ik jullie niet wil onthouden. We bleven slapen in het altijd leuke Bikini hotel Berlijn. Ik schreef daar al eerder een uitgebreid stuk over en ik wilde graag een keer met Tom erheen. Ook dit keer was het weer helemaal top. Van het ontbijt tot de kamers, tot de receptie. Over alles is nagedacht. Echt een aanrader voor een bezoek aan Berlijn.

Enige minpuntje vonden we de gehorigheid. Ik denk dat het door onze kamer kwam met tussendeur naar de kamer ernaast. En het feit dat we toevallig nogal luidruchtige buren hadden die om half vier ’s nachts de kamer binnenvielen en daar nog even verder feest vierden.  Ik kon me in ieder geval van vorige keer niet herinneren dat we daar toen last van hadden. Kwestie van pech denk ik.

Neni

Natuurlijk aten we ook bij Neni, het restaurant dat bij Bikini hoort. Wil je er ’s avonds eten, zorg dan wel dat je tijdig een reservering maakt want het is een populaire plek. Ik was het vergeten dus de avond lukte niet meer maar gelukkig is het voor de lunch wat makkelijker om nog een plekje te bemachtigen dus dat kan natuurlijk ook nog altijd.

Monsieur Vuong

Hou je van Vietnamees dan is Monsieur Vuong absoluut een aanrader! Ik had al ergens gelezen dat het een aanrader was om op tijd te zijn in verband met de drukte en daar was niks van gelogen. De tent gaat voor de lunch om 12 uur open. Wij waren er – gok ik – zo rond een uur of kwart over 12 en het zat echt letterlijk al bommetje vol. Met reden ook want het eten is er heerlijk.

Monsieur Vuong | simoneskitchen.nl

We namen de springrolls met garnalen en ik had de rijstnoodle salade. Erg lekker!

Pauly Saal

Wil je op chic eten en ben je bereid diep in de buidel te tasten? Dan is Pauly Saal absoluut een ervaring. Het restaurant is geplaatst in een gebouw dat voorheen dienst deed als meisjesschool en dat zie je nog duidelijk terug in het interieur. Wij hadden het zes gangen diner en waren inclusief een aperitief (wat de belachelijke prijs van € 25,- per glas bleek te hebben) en 6 glazen wijn en koffie na een totaal kwijt van € 350,-. Voor twee personen dus. Zoals ik al zei echt niet goedkoop maar zeker de moeite waard. Dat aperitief zou ik dan overslaan. Want dat vond ik echt bespottelijk duur. (komt er van als je de prijs niet vraagt)

Night Kitchen

Nog niet zo lang open is de Night Kitchen gespecialiseerd in de Mediterraanse keuken en dan met name gerechtjes die je kunt delen.  Je kunt kiezen voor het sharing menu waarbij je een selectie van gerechtjes krijgt. Ideaal als je met een groepje vrienden bent. Wij kozen voor de a la carte omdat we niet mega veel honger hadden (we hadden de lunch al bij Neni genuttigd…) en dus wat kleinere gerechtjes bestelden. Erg lekker allemaal en niet idioot duur. De kleinere gerechten uit de koude keuken waren rond de € 8,- per stuk en de grotere rond de € 21,-. Het tasting menu is € 32,- inclusief brood en dessert.

 

Delen is fijn!