Simone's Kitchen

Beach Food Festival Texel: Eerste editie 2016

Beachfoodfestival Texel | simoneskitchen.nl

Vuurtoren van Texel

Nee, op Texel was ik nog niet eerder geweest, maar als je een uitnodiging krijgt om een kijkje te nemen bij de allereerste editie van het Beach Food Festival dan zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Samen met mede-foodies Betty, Lianne, Danique en Justine togen we naar Texel. Tom en ik waren wat eerder dan de rest dus we hadden alle tijd om op ons gemak even rond te kijken, in te checken in onze geweldige B&B Pastorie Marie (waarover later meer) en vast op het festival rond te kijken.

Beach food festival Texel | simoneskitchen.nl

Een allereerste ding dat opviel is dat zo ongeveer aan alles was gedacht door Valerie Jongeneel, de bedenker en uitvoerder van het festival. Van strippenkaart voor al het lekkers op het festival tot een fiets om van A naar B te komen. You name it en Valerie had het geregeld. Wij hebben onze fietsen geupgrade naar een e-bike. Met die enkel van mij was dat wel handig moet ik zeggen. Fietsen gaat prima maar afzetten wat lastiger en dan is zo’n ebike handig. Overigens sowieso handig op het winderige eiland. 🙂 De fietsen haalden we op bij Betsfietsen en gelukkig werd mijn eerdere negatieve ervaring met de ebike (in Leeuwarden, waar het ding steeds uitviel!) niet herhaald en zit ik er nu over te denken om er thuis ook eentje aan te schaffen. Haha.

BFF2

Het festival was aan het strand en toen wij aankwamen rond 6 uur ‘s avonds op vrijdag was het relatief rustig. Het weer zat voor de verandering eens mee en ondanks de bewolking van vrijdag was het prima festivalweer. En zaterdag was het helemaal top. Zonnig en niet te warm.  En ik zeg wel relatief rustig maar het was al behoorlijk druk geweest. Zo druk zelfs dat sommige van de foodtrucks al nagenoeg uitverkocht waren. Veel drukker als was verwacht… Zo liepen wij naar de truck van The Bully met echt waanzinnig lekkere burgers. Kijk maar op het bord hieronder hoeveel er al uitverkocht was.

BFF3

De sfeer op het festival was super. Een gedeelte van de actie was op het strand, een ander gedeelte op het grasveld ernaast. De trucks stonden rondom het veld en op het veld stonden tafels en banken en was daarnaast nog genoeg ruimte om een eigen gebracht kleed uit te spreiden. Zeker op zaterdag toen het zonnetje lekker scheen bleven mensen uren hangen. Hapje hier, hapje daar gecombineerd met een lekker Texels skuumkoppe…. Kon eigenlijk niet beter.

Super relaxte sfeer

Super relaxte sfeer

Zaterdag begon eerst met een heerlijk ontbijt in onze B&B, en om 12 uur verzamelen bij De oude Vismarkt. Daar werd een rondleiding op een vissersboot gegeven, een kijkje in de viswinkel en afsluitend een heerlijke amuse lunch in visrestaurant t Pakhuus.

De rest van de middag en het begin van de avond zijn wij op het terrein rond blijven hangen, maar niet voor we een heus paling kroketje te proeven kregen. Blijkbaar is paling uitermate lastig om succesvol in een kroket te verwerken en hadden we de primeur van Texel. En geloof me als ik zeg dat het een kroketje is die naar meer smaakt!

Heerlijk in het zonnetje hebben we de rest van de dag aan een tafel gehangen, beetje gekletst, beetje gedronken en natuurlijk veel geproefd van al dat lekkers om ons heen.

BFF4

Wat mij betreft is het Beach Food Festival een festival zoals ze eigenlijk allemaal zouden moeten zijn. Kleinschalig, goed eten, goede porties, betaalbare prijzen en een superfijne sfeer. Ik hoop dan ook dat het zo blijft en dat het niet door zijn eigen succes wordt ingehaald, zoals ook gebeurd is bij De Rollende Keukens bijvoorbeeld. Hoewel begrijpelijk is het toch altijd jammer vind ik.

Wij gaan volgend jaar in ieder geval weer! Dat gaat plaatsvinden het laatste weekend van juli 2017. Schrijf het vast in je agenda. Meer info vind je op Beach Food Festival en op de facebook pagina vind je nog veel meer foto’s

20160729-20160729-MH2A1617 BFF1 Beachfoodfestival texel | Simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Ik was er ook en ik vond het fantastisch. Zo relaxed en zoveel lekkers! Het was echt een dagje vakantie <3

  2. Het was een über-relaxed festival en gelukkig heel Texels! Intiem, verzorgd en puur eten. Vond het ook erg gezellig net jullie aan de tafel te hebben gehangen. Erg chill. 
    Helemaal lekker stukje Simone!

  3. Pingback: Behind the scenes bij Simone's Kitchen Juli 2016 | Simone's Kitchen

  4. Pingback: Reizen: Relaxen in Pastorie Marie - Texel | Simone's Kitchen

  5. Pingback: Reizen: Relaxen in Pastorie Marie - Texel | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.