Villa Devoto te Rapallo

Gelukstreffer

Ik zeg altijd dat ik er een neus voor heb: voor het vinden van leuke slaapplekjes. Dat moet ik dan eigenlijk niet hardop zeggen want voor je er erg in hebt zit de klad er in, maar dat was zeker nog niet het geval tijdens onze recente reis naar mooi Italië. Een van onze laatste slaapplekjes was Villa Devoto, een B&B in Rapallo. Nu is het zo dat Rapallo toeristisch is en je vindt het leuk of je vindt het niet leuk, maar het waren onze laatste paar dagen in La Bella Italia en we wilden via de kust richting huis.

Villa Devoto te Rapallo

Tijdens onze vorige reis naar Italie in 2010 waren we ook de laatste paar dagen in Rapallo gebleven en het leek ons leuk om dat nog een keer te herhalen. Niet in hetzelfde hotel (want dat was toen best ok maar nu enigszins in vervallen staat geraakt) dus ik ging op zoek naar een nieuw plekje en vond die in Villa Devoto dus.

Onderbuikgevoel

Ik kan eigenlijk niet zo goed uitleggen hoe ik dan een boeking maak. Ik zoek meestal op sites als booking.com of vergelijkbaar en dan is het verder vooral goed luisteren naar mijn gevoel. Klinkt lekker vaag he. Hahaha.. maar soms bekijk ik een site van een locatie en dan weet je gewoon: dit zit wel snor. Of andersom, dat gebeurt wellicht nog wel vaker. En ligt het dan aan de site zelf? Een beetje ongetwijfeld ook wel maar dat is niet de reden.

Villa Devoto te Rapallo

Daar heb je natuurlijk niks aan maar je kunt natuurlijk wel gewoon boeken in deze villa mocht je ook naar Rapallo willen..

De ontvangst was allerhartelijkst, de kamer meer dan prima en die villa zelf…. Wat een prachtig gebouw! Ook fijn is dat de villa pal in het centrum van Rapallo ligt. Dat maakt het een tikkie lastig om te vinden want het ligt in een straatje waar je amper met de auto doorheen kan en vervolgens moet je dan met je auto door de poort zien te komen. Het terras in de straat moet daarvoor eerst even aan de kant. Dus het is wel essentieel dat de eigenaar weet dat je eraan komt!

De auto zelf heb je verder niet meer nodig dus die laat je gewoon op het terrein staan. je loopt de poort uit en je bent in het centrum. Ideaal!

Het ontbijt is voor Italiaanse begrippen best ok, maar het blijft een Italiaans ontbijt. Na een flinke wandeling door de stad is de tuin geweldig om te relaxen en bij te komen van de warmte.

Kortom: een aanrader!

Villa Devoto

Delen is fijn!