Ik ben één van die mensen waarvoor een tripje niet leuk is als ik niet lekker gegeten heb. Soms het best triest om te constateren, maar helaas is het een feit dat de rest van de vakantie wel extreem bijzonder moet zijn, wil dat voor mij een gebrek aan lekker eten compenseren. En zo heel af en toe gebeurt dat wel hoor. Ik bedoel, Mongolië is echt waanzinnig bijzonder, ondanks dat dat niet direct de plaats is waar je naar toe gaat voor een lekkere maaltijd.

Maar… back on topic. Afgelopen jaar waren we in Spanje. Het idee was om even wat zonnestraaltjes op te doen in november, een paar interessante steden bezoeken, bijkletsen met een vriendin die daar woont, en natuurlijk lekker eten!

Alle begin is….

Het begon niet top… we landden in een storm in Malaga. Het laatste half uur werden er verschillende medepassagiers erg witjes, en toen we naar Cordoba reden konden we de weg amper zien door de regen. 

Gelukkig scheen de volgende dag een heerlijk Spaans zonnetje en konden we lekker de stad verkennen. De eerste lunch in een Arabisch theehuisje was top, maar daarna hadden we voornamelijk pech qua eten in Cordoba, Granada én Madrid… ik weet niet hoe we het voor elkaar kregen maar ik werd er behoorlijk chagrijnig van na bijna een week. Gelukkig kwam dat in Zaragoza, bij de vriendin waar we logeerden, weer helemaal goed!

Zij wist de beste plekjes voor elk gerechtje. Bier en knoflookchampignons bij de ene bar, kroketjes bij de volgende, en gefrituurd inktvis bij weer een ander tentje. Helaas heb ik daarvan geen adressen, maar de zondagmiddag brunch in het beste vegetarische restaurant in de wijde omgeving wel. Wat een verrassing! Vegetarisch eten (afgezien van tortilla en brood) is niet echt gangbaar in Spanje, maar hier kwamen hele families voor de zondagse lunch. 

Baobab is volgens vegetarisch zoals het bedoeld is: lekker en verzorgd eten, betaalbaar, veel lokale producten, een vlotte bediening. Echt een aanrader als je een keer in Zaragoza bent. Helaas voor jullie was ik zo druk met genieten, dat ik vergeten ben een fatsoenlijke foto van het restaurant zelf te maken. 

Wat wij hadden? We deelden de voorgerechten: courgette ‘tartaar’ en pompoen gyoza, erg lekker! Daarna koos ik de vegetarische gehaktballen in curry en mijn disgenoten kozen allebei voor de aubergine cannoli met saus van champignons, knoflook en yoghurt. Zij smulden van hun gerecht, en na een hapje proeven snapte ik waarom. 

Curry

Maar wat was ik blij met mijn eigen keuze, echt één van de beste curry’s die ik in lange tijd op heb! Een lekker kruidige saus op basis van gember en kokos, zonder dat er een smaak overheerste. De ‘gehaktballen’ van gierst en pinda’s waren ook erg geslaagd. Helaas zaten we te vol voor een dessert, maar ik heb uit betrouwbare bron dat die ook de moeite waard zijn.

Het adres is:  Restaurante Baobab, Arzobispo Apaolaza 10, 50009 Zaragoza. Reserveren is wel verstandig. En mocht je er zijn? Vergeet dan vooral ook het huisgebakken brood niet! 

Delen is fijn!