Geschreven door Lis

Reizen staat voor mij gelijk aan dingen ontdekken en natuurlijk nieuwe dingen proeven! Dat kan zijn op een lokale markt of in zo’n leuk winkeltje of restaurant. Maar ik heb een bepaalde fascinatie voor supermarkten in het buitenland. Dat klinkt misschien raar, maar hoewel er zelden de beste kwaliteit te koop is, geeft het wel vaak een goed beeld van wat er zo al in een land gegeten wordt.

Hier in Australië vallen een paar dingen op:

  • Weinig verse groenten, maar misschien ook omdat het winter is?
  • Alles gaat in grootverpakkingen.
  • Meatpies en hashbrowns zijn populair.
  • Enorme hoeveelheden en variëteiten pindakaas, ijs en chocola.

Nou ben ik niet zo van pindakaas en ijs, maar die chocola… Die moet ik uitproberen! Er zijn zo veel intrigerende combinaties. Chocola met banaanstukjes en frambozenjelly, of met pinda, kokos, marshmallow en kersenjelly? En ik heb ook nog nooit zoveel varianten KitKat gezien! Ik geloof niet dat ik alles kan proeven voor ik weer naar huis ga, dus ik kies op goed geluk een paar smaken. En dan toch ook nog 2 candybars bij de kassa,ze zijn te verleidelijk!

En… Hoe smaakte het?
Bij de koffie begonnen we gelijk maar met de candybars. De CherryRipe lijkt wel wat op een pure bounty, maar dan met een kersensmaak erdoor. Een lekker dikke laag pure chocolade, en niet te zoet. Daar kan ik wel wat mee! Vriendlief vond hem overigens maar zo-zo. Die pure chocola hoeft voor hem niet.

De KitKat Chunky Peanutbutter: Die moet nù in Nederland op de markt komen! Of misschien beter van niet… We groeien dicht als dat gebeurt denk ik.
De KitKat Cocos daarentegen hoeft voor mij niet zo. Het was duidelijk kokos hoor, maar zo chemisch! Niet voor mij gemaakt deze.

Dan de Cadbury repen. Cadbury is hier absoluut het overheersende merk. De paarse repen zie je werkelijk overal.
De Picnic was onverwachte combi van crunchie pinda’s, zachte toffee stukjes en gepofte rijst. Deze was zeker lekker, al had er van mij iets minder rijst in gemogen.
De Lamington moest ik ook meenemen aangezien Lamington, een luchtige kokos-chocoladecake, hier erg populair is. Er zaten crunchie kokosblokjes in, stukjes vanillecake en frambozenjelly. Dat laatste verraste me omdat ik hier nog geen Lamingtons met frambozenjam op heb, maar het gaf wel een frisse smaak aan de reep.

Dan tot slot de Jelly popping candy beanies. Hij is een stukje groter dan de rest, en de ongelijke stukken verdeling maakt hem ook net even anders. Net als de inhoud. Er zitten een soort smarties in, zachte jellies en ouderwets knetterpoeder. Het is natuurlijk absoluut niet culinair verantwoord, maar deze reep word ik gewoon erg blij van.

Delen is fijn!