Simone's Kitchen

Aubergine koriander dip

aubergine koriander dip

Sommige gerechten zou je eigenlijk alleen maar moeten eten en gewoon niet op de foto moeten zetten. Maar ja… een blog met een recept zonder foto… dat vind ik dan persoonlijk niet zo leuk, dus daarom toch maar dan… En het allerbelangrijkste van elk gerecht is natuurlijk dat het gewoon erg lekker is om te maken!

Eggplant dip

Maar of het er nou echt zo lekker uitziet…. Dat waag ik dan weer te betwijfelen. Ik keek tijdens het bereiden af en toe even in de kom waar de geroosterde aubergine in zat en vreesde al het ergste voor het eindresultaat! Nou ja, de foto zal zeker geen eerste prijs winnen voor de mooiste foto aller tijden, maar ik ga dit gerecht absoluut vaker maken. Geweldig als onderdeel van een tapas tafel of voor bij een dip of op een broodje…. of… of… keus genoeg. Het is redelijk simpel in elkaar te zetten al kost het roosteren van de aubergine wel wat tijd. Het schijnt dat je in sommige winkels ook kant en klaar geroosterde aubergine kunt kopen, net zoals je potten geroosterde paprika kunt kopen maar ik heb dat nog niet uitgeprobeerd. Heb jij er ervaring mee dan hoor ik dat graag!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Aubergine koriander dip

Ingrediënten

 • 4 aubergines
 • 4 el Griekse yoghurt
 • 2 el olijfolie
 • bosje verse koriander alleen de blaadjes, fijn gesneden
 • 1 knoflookteentje fijn
 • sap van limoen of citroen
 • zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op de hoogste stand (220-250 C) en doe de aubergines in een bakblik en zet ze in de oven. Laat ze ongeveer 20-30 minuten roosteren tot ze rondom zwart geblakerd zijn en zacht.
 • Haal ze uit de oven, doe in een schaal en dek deze af met plastic folie. Laat afkoelen.
 • Zodra ze koel genoeg zijn om te hanteren haal je de schil eraf en doe je de aubergine in stukken gesneden in een vergiet en laat deze voor 30 minuten uitlekken.
 • Daarna doe je ze over in een schaal en pureer je met een vork de aubergine. Maak het niet te fijn. Je kunt dit ook in een keukenmachine of blender doen maar dan wordt het vaak net te snel te glad.
 • Doe de yoghurt en de olijfolie door de gepureerde aubergine en voeg het teentje knoflook toe (uitgeperst). Doe er een flinke snuf zout bij. Roer dit goed door en voeg dan de koriander en de citroen toe. proef weer en doe er eventueel extra zout of citroen bij.

Hou je van aubergine en smeersels? Probeer dan zeker eens de caponata uit!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Avatar

  Ik vind het er juist heel smakelijk uit zien 🙂 En wat een leuk recept, mooie variatie op hummus!

 2. Avatar

  Hoi Simone,

  misschien weet je nog wie ik ben, mijn naam is Lenny Moeskops en jaren geleden hebben wij, volgens mij samen een workshop fotografie gedaan en ben ik ook nog met 2 modellen bij jou in de studio in Almere geweest om opnamen te maken van wat suède kleding van Cocky,ik ontwierp toen kleding, hoeden enz maar inmiddels heb ik mij ook op de fotografie gestort en met leuk succes. En ik vind het te gek, maak mijn eigen serie’s enz
  Nu heb ik net jouw digitale kook foodbook besteld aangezien ik iets met een kookboekje ga doen, ik heb gekeken naar je workshops, maar de 11de zit je vol, de 15de februari kan ik niet en maart is een beetje laat, misschien kunnen wij een dagje prive regelen, maar wat gaat dat kosten, volgens mij ga je heel lekker, heel goed en ik hoor van jou, gr Lenny

 3. Pingback: Courgette-zoete aardappel koekjes en hoe eet je nu meer groente? | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.