Simone's Kitchen

Reizen: Op pad in Antwerpen: Zuid

Op pad in antwerpen zuid | simoneskitchen.nl

Op bezoek in Antwerpen Zuid

De lijst met adresjes te bezoeken in Antwerpen was redelijk eindeloos. Eindeloos in de zin van dat je onmogelijk alles zou kunnen zien in twee dagen tijd. Ik vertelde jullie al eerder over de leuke adresjes in Noord, dit keer is het zuiden van Antwerpen aan de beurt.

Tinsel in Antwerpen zuid | simoneskitchen.nl

Ik begon mijn speurtocht eigenlijk te vroeg want na een lekker ontbijt bij Rosier10 kwam ik bij Kloonies toen ze echt net een minuut open waren. En ja, ik ben er dus voorbij gelopen. Mijn kans gemist om de enige echte look-a-like van George Clooney te zien… Zucht… Want daar komt de naam vandaan. De eigenaar schijnt op George te lijken. Of het zo is heb ik dus niet kunnen beoordelen.

De eerste tent die open was op mijn route was Tinsel. Een kleine en hippe tent waar je heerlijk kunt ontbijten of gewoon kunt genieten van een kop thee of koffie met wat lekkers.

De wasbar | simoneskitchen.nl

Van Tinsel liep ik door naar De Wasbar, om de hoek van Kloonies trouwens maar ja, ik zei het al eerder, hoeveel koppen koffie kan een mens drinken? Ik koos bij de Wasbar voor een sinaasappel gember drankje, die iets chemischer was als ik had verwacht, maar evengoed best lekker. Ik vind het concept van de Wasbar geweldig. Je was doen en onder het genot van een hapje en een drankje wachten tot alles weer schoon is. De inrichting is ook geweldig, maar het is jammer dat het personeel echt chagrijnig was. Ik meende nog dat het wellicht om een incident ging maar bij navraag blijkt dat het een bekend probleem is bij de Wasbar en dat is toch jammer. Want een tent kan nog zo leuk zijn als het personeel niet leuk is, sla ik het snel over. Ik ga eerder terug naar een plek met leuke mensen en desnoods minder eten als andersom.

Kaffee Nini Antwerpen zuid | simoneskitchen.nl

Ik had op mijn laatste dagje in Antwerpen maar een halve dag de tijd dus ik koos voor de lunch als laatste plek Kaffeenini waar ik hun specialiteit probeerde: een flamkuchen. Dat lijkt momenteel wel in opkomst te zijn en terecht ook want ik vind het een heerlijke soort van pizza. En dan lichter en knapperiger. Ik ben geen pizza fan overigens, maar een  flamkuchen gaat er wel in. Die van mij met geitenkaas en rucola was heerlijk!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

16 comments

  1. Wauw! Ziet er heel tof uti!

  2. Wat een leuk concept, wassen & wachten met een drankje 🙂 Heel jammer dat het personeel niet vriendelijk was, in dat geval zou ik ook niet snel terugkomen.

    Ik heb in Strasbourg al een aantal keer de flamkuchen gegeten; lekker, maar ik heb wel een voorkeur voor een echte pizza met tomatensaus!

  3. Wat een leuke tips voor Antwerpen zeg! Die stad wordt ook steeds leuker. De vorige keer heb ik me vooral op Antwerpen Noord geconcentreerd en ook daar stikt het van de leuke tentjes.

  4. Leuke tips! Ik ben toch erg benieuwd naar Wasbar; om de inrichting dan.. niet om het personeel 😉

  5. Hahaha Kloonies, geweldige naam! Jammer dat je niet in het echt voor ons hebt kunnen checken of de eigenaar op George Clooney lijkt, anders had ik er graag eens heen gegaan ;-)! En die wasbar, hoe leuk is dat! Alleen stom dat het personeel niet zo aardig is…

  6. Al eens bij brasserie den Artist gegeten? Dat is ook zeer de moeite waard!

  7. Hé Sim! ik heb Kloonies even “gegoogled” (gezien ik niet of Facebook zit…) en ja hoor…er is een gelijkenis met dé echte Clooney…Grappig!! En inderdaad een leuke plek! Zet ik op mijn to do lijstje. En ik vind je reviews over Antwerpen heel leuk – als échte Antwerpse is het steeds leuk om te lezen dat ook andere mensen die leuke hippe sfeer in Antwerpen ervaren! Ik mis het soms echt…want in Gent is het toch een beetje anders….ook al is het ook een leuke stad op zich. Spijtig van dat chagrijnig personeel in de Wasbar…lijkt me heel erg on-Antwerps!! Dikke kus!

  8. Pingback: Drie keer uit eten in Antwerpen | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.