Simone's Kitchen

Amsterdam workshop 2013 recap

Maanden van planning gingen er aan vooraf. Overleg via email, Twitter en Skype met Meeta en Sandy. Emails heen en weer naar sponsors, maar ook naar de deelnemers… Een goede locatie moest gevonden worden voor de workshop en gelukkig bleek dat achteraf het makkelijkst te zijn. Al vrij snel vond ik Het Groene Geheim, een pracht van een locatie met overnachtings mogelijkheden voor 12 deelnemers en onszelf, een mooie tuin en een conference room met uitstraling. Alles wat we nodig hadden!

Crafting sessie met Sandy

Onze workshop deelnemers kwamen letterlijk uit heel Europa en zelfs uit Dubai. Maar daarnaast hadden we het genoegen om kennis te maken met Mari uit Finland, Scarlett, Jenn en Michelle uit Zwitserland, Roxanne en Alison uit Frankrijk, Heidi uit Dubai, Eleni from Greece, Emily uit Engeland, Edith uit Nederland en Karin en Veronika uit Oostenrijk.
Het niveau van de deelnemers varieerde van beginner tot professional, wat het een uitdaging maakte om het voor iedereen interessant te houden, de basis te behandelen maar ook weer niet te lang…


De twee dagen van de workshop zaten vol met presentaties, opdrachten en uitstapjes naar de biologische markt in Amsterdam waar we al vroeg in de ochtend waren op zaterdag.
Al met al waren het een geweldige twee dagen en ja, de volgende workshop wordt alweer besproken… Locatie is nog niet bekend en we zijn nog druk aan het brainstormen. Want ja er zijn altijd dingen die beter kunnen en er zijn altijd dingen die een onverwacht groter succes blijken te zijn als je wellicht in eerste instantie had verwacht.

Meeta en Sandy

Voor Meeta, Sandy en mijzelf was het de eerste keer dat we samen werkten aan een dergelijke workshop en dat smaakt zeker naar meer!

En zonder onze geweldige sponsors had het ook allemaal niet mogelijk geweest dus bij deze wil ik ze graag allemaal bedanken!

 

Udo verzorgde voor ons een aantal heerlijke wijnen voor in de goodiebag. Zijn specialiteit ligt bij de wijnen uit Zuid Afrika en wij weten toevallig uit ervaring hoe geweldig (en betaalbaar) die wijnen zijn! Wine Matters

 

Fonq is een van mijn favoriete webshops en ik was dan ook heel erg blij dat ze onze sponsor wilden zijn voor de workshop. Niet alleen dat maar het besteksetje dat elke deelnemer in zijn goodiebag vond was echt geweldig en heb ik inmiddels al menig maal gebruikt! Weten welk setje het om gaat? Kijk dan even hier

 

Martine was niet echt blij met de manier waarop hier in nederland werd omgegaan met weeggooi servies en was van mening dat dat anders kon. Aldus werd Feestelijk Verantwoord geboren met biologisch afbreek en MOOI servies voor feestjes en partijen! Ik ben nu al verslaafd aan al dat moois dus verwacht binnenkort een hoop foto’s voorbij te zien komen.. 😉

 

Ik ben Sandra van Accessorize your home voor de eerste keer tegen gekomen op de Bloggerlunch en ondanks het feit dat we niet echt veel met elkaar hebben gesproken die eerste keer zei ze toch vomondig ja toen ik haar vroeg om wat van haar mooie spullen te sponsoren voor de workshop. Ze leverde wat prachtige schalen en borden van Sukima en een aantal geweldige theekoppen van Rachel Dormor, naast nog wat andere mooie spullen en ik moet je dan ook even waarschuwen. Zodra je de webshop gaat bekijken is er geen weg terug meer. Het is allemaal prachtig! En dus wil je alles hebben…

 

Er is zoiets als een macaron… en een macaron… En sinds ik voor de eerste keer bij Poptasi naar binnen ben gelopen ben ik voor altijd verpest. Want de allerbeste macarons komen nu eenmaal bij Poptasi uit Amsterdam vandaan. Echt…. Je moet ze gewoon proeven. Patrick leverde een doos bomvol met lekkers voor de deelnemers om van te snoepen tijdens de workshop en natuurlijk ook om te fotograferen.

 

Tony’s Chocoloney is in Nederland een bekende naam en hun doel om voor 100% slaafvrije chocola te gaan is natuurlijk alleen maar geweldig. Maar waar ze pas echt bekend mee zijn, dat is met hun geweldige chocola. Elk jaar komen er een aantal heerlijke specials uit en ook dit jaar liggen ze op dit moment weer in de schappen. Wees er snel bij want ze zijn op voor je er erg in hebt!

 

Geeta’s heerlijke chutneys en chili mixen waren een late toevoeging aan de sponsorlijst, maar jee, wat was ik blij dat Meeta met hen contact had gelegd want ik ben gek op de lekkere chutney’s van Geeta. Ze zijn spicy en er zitten geen kleur- en conserveringsmiddelen in de chutneys. Puur natuur dus. Ik heb mijn eerste potje al op en de tweede is goed onderweg!

 

Ik ben ooit in contact gekomen met Edu Kremer via zijn nicht Femke van sfeercateraar Heeerlijk, die tevens de brunch voor ons heeft verzorgt op de eerste dag en op zoek naar een wijnsponsor was Edu eigenlijk meteen enthousiast over het idee. Hij runt Kremer Wijnkopers samen met zijn zoon Nick en beide heren waren tijdens ons diner op vrijdag aanwezig en verzorgden bijpassende wijnen voor bij het diner wat door Sandy was gemaakt.

Edu en Nick zijn hun eigen bedrijf twee jaar geleden begonnen en werken vanuit hun basis bij het Fort in Haarlem. Ze zijn onder andere de exclusieve dealer van Pisoni wijnen in Nederland maar hebben daarnaast nog een keur aan andere wijnen. Wij proefden o.a. een wijn uit Hongarije die verrassend lekker was. Maar mijn favoriet van de avond was toch wel de Pinot Nero van Pisoni!

Nick en Edu verzorgen wijnproeverijen en workshops voor kleine en grote groepen!

 

En laatst maar zeker niet de minste kregen we een blikje met een heerlijke specerijmix van Original Spices geproduceerd door Euroma, een van de grootste specerijen producenten hier in Nederland!

De groep! Jammer genoeg bleek achteraf dat Edith miste, maar er komt nog een andere waar ze wel op staat!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

  1. Wat ontzettend gaaf. Je doet echt geweldig leuke dingen.

  2. Ontzettend leuk, ik ben heel benieuwd naar de volgende workshop!

  3. Ziet er ontzettend leuk uit, ik doe graag mee aan de volgende workshop!

  4. Pingback: Foodphotography & styling workshop 4-5 juli in Berlijn - simoneskitchen.nl

  5. Pingback: Foodphotography & styling workshop 4&5th of July in Berlin | Simone's KitchenSimone's Kitchen

  6. Pingback: Slowcooker - Witte wijn kip met pasta | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.