Wie kent ze niet? Zoute koekjes. Ik kan er enorm van genieten als ik een avondje lekker thuis op de bank ga hangen. Maar heb jij wel eens een beleg erbij gemaakt? Tips voor zoute koekjes beleggen

zoute koekjes beleggen

Zoute koekjes beleggen

Nu zijn de meeste zoute koekjes eigenlijk gewoon al lekker zonder dat je er iets opsmeert, maar ik vond het wel eens leuk om daar wat variatie in aan te brengen en eerlijk; ze worden zo nog veel lekkerder! Het voelt ook meer als een echte traktatie en prima om dat eens te serveren als alternatief voor – bijvoorbeeld – toastjes.

Welke zoute koekje je neemt moet je zelf weten natuurlijk, maar ik ben wel fan van tucjes. Dus die gebruik ik hier voor dit simpele recept. Ik maak twee verschillende dips om de zoute koekjes mee te beleggen.

zoute koekjes beleggen

Beleg met roomkaas en zalm

De eerste tip om de zoute koekjes mee te beleggen is roomkaas en zalm. Ik vind dit lekker met de naturel versie maar je kunt eigenlijk alle smaken van de zoute koekjes wel gebruiken. De paprika is wat pittiger en doet het goed met avocado en wat geitenkaas. Zo lekker!

Overigens is het ook lekker om de zoute koekjes gewoon te dippen in iets. Vind ik zelf altijd wel een relaxte tv snack maar ligt er maar net aan waar je het voor wilt gebruiken natuurlijk.

zoute koekjes beleggen

Zoute koekjes beleggen

Nog geen review
GangSnack
KeukenHollandse keuken

Doe eens iets anders met je zoute koekjes en beleg ze eens met wat lekkers!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Zoute koekjes paprika
  • 1 pak Zoute koekjes naturel
  • 200 g roomkaas met bieslook
  • 1 tl mierikswortel
  • gerookte zalm
  • 50 gr geitenkaas
  • verse dille
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 avocado of meer afhankelijk van hoeveel je er wilt maken

Hoe beleg je de zoute koekjes

  • Meng de helft van het bakje roomkaas (ongeveer 100 gr) met de mierikswortel. Roer goed door. Snij de zalm in repen.
  • Beleg een zout koekje met een lepel van de mierikswortelmix en doe hierop een reepje zalm. Doe er nog wat dille op om het af te maken
  • Voor de zoute koekjes met paprika, snij je de avocado in plakjes en leg deze op je koekjes. Verkruimel hier wat geitenkaas over en wat rode peper naar smaak.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.