Simone's Kitchen

All-inclusive maar dan op de goede manier in Club Marvy

Turkije… Het is veel in het nieuws de laatste tijd en niet noodzakelijkerwijs erg positief. En dat is jammer want je zou bijna vergeten dat het ook een land is met een rijke historie, heerlijk eten en prachtig weer.

Turkije is voor een deel ook bekend om de all-inclusive resorts. Mijn schoonouders zijn jaren lang elk jaar naar Turkije gegaan en verbleven dan in zo’n resort. Om eerlijk te zijn voor mij een reden om juist niet te gaan. All-inclusive vind ik vaak erg tegenvallen. En dan vooral op het culinaire vlak.

Toen ik een uitnodiging kreeg van Neckermann voor een reis naar Club Marvy in Özdere was ik wel nieuwsgierig. Op papier leek het erop dat dit resort de dingen anders aanpakt.

Mijn comfortabele kamer

Laat

We kwamen midden in de nacht aan in Turkije en dankzij onze (nieuwe) chauffeur deden we er ook nog eens een uurtje langer over om op de plek van bestemming aan te komen. Drie uur ‘s nachts dook ik eindelijk mijn (heerlijke) bed in.

De volgende ochtend zag ik dus pas echt waar ik terecht was gekomen tijdens het ontbijt. En wauw… dat was meteen een ontbijt waar ik wel aan kan wennen… 🙂 Het is een buffet maar dan wel echt eentje zoals ik het nog niet vaak gezien heb. Door de manier van opzetten oogt het op geen enkel moment massaal. Om elke hoek ontdek je weer wat anders. Aan de ene kant brood in alle soorten en maten, aan de andere kant salades en weer een stukje verderop worden verse pannenkoeken of wentelteefjes gebakken, verse pizza’s gemaakt of heb je liever een omelet naar keuze? Ik geloof dat ik eerst een half uur heb rondgelopen met openhangende mond voor ik kon beslissen wat ik wilde eten.

het 18+ restaurant

Keuzestress

Dat is dan het enige nadeel. Door die enorme keuze weet ik dan vaak niet meer wat ik nou echt wil en eet ik – bij wijze van spreken – een stukje meloen en verder niet. Haha..

Biologisch

Om dan maar meteen even bij het eten te blijven; je kunt hier zien dat er anders naar eten wordt gekeken. Club Marvy heeft een eigen biologische boerderij (de boerderij was er voor het resort overigens) waar een groot gedeelte van de producten vandaan komt. De olijfolie heeft zelfs een internationale prijs gewonnen dus het is niet zomaar de eerste de beste olie. Behalve olie maken ze hun eigen jam, wijn en komen veel van de lokale groentes van de boerderij af.

Er is zelfs een speciale chef voor de kleintjes (de kids-chef) die ervoor zorgt dat ook de kinderen goed en gezond te eten krijgen.

16+ gedeelte

Ik heb geen hekel aan kinderen maar ik vind het altijd een bonus als er een gedeelte is waar geen kinderen mogen komen. En dat is in Club Marvy marvelous geregeld. 😉 Het 16+ gedeelte heeft een apart restaurant en een apart strand (het Boho strand) en een aantal speciale services waar je gebruik van kunt maken. Een daarvan is de buggy service want je zit een stukje verwijderd van het hoofdgebouw. Doordat het hele resort zo wijds is opgezet moet je van A naar B best een eindje tippelen. Iets om rekening mee te houden ( heb je meteen je ochtendwandeling gehad)

Infinity pool

Ben je niet goed ter been dan wordt daar rekening mee gehouden door een van de kamers in het hoofdgebouw te bewonen. Rondom het hoofdgebouw zijn rolstoel toegankelijke stukken dus wil je toch komen dan is dat in dat gedeelte geen probleem. Wil je verder weg op het resort dan kun je een van de klaarstaande buggy’s gebruiken.

Dat gezegd hebbende kan het wel een uitdaging zijn om als minder valide in dit soort resorts te verblijven. Veel plekken zijn dan toch lastiger bereikbaar.

Meerdere restaurants

Behalve het grote buffetrestaurant heeft Club Marvy nog een aantal a la carte restaurants waar je een aantal keren per week kunt eten als je dat wilt. Net als veel andere resort kun je er drie keer per week eten in drie verschillende locaties. Die regel is ingesteld om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de a la carte restaurants.

Gedeelte van het terras van het buffet restaurant

Efeze

Kattenparadijs in Efeze

Özdere ligt centraal gelegen voor een aantal uitstapjes; de eerste daarvan is Efeze, een prachtig bewaard gebleven opgraving met als hoogtepunt de bibliotheek van Celsius. Trek gerust een paar uur uit om het gebied door te gaan. Zeker als het warm is. Er zijn twee ingangen waarvan de ene ingang je aan de bovenkant afzet zodat je op je gemak naar beneden kunt zakken. Andersom kan natuurlijk ook maar verwacht in dat geval een flinke klim vanaf de bibliotheek. Let ook op dat je op het terrein geen wc hebt en geen drinken kunt kopen, dus zorg zeker voor een flesje water om mee te nemen.

Efeze

Kusadasi

Ben het relaxen op het strand en in het resort een beetje zat dan kun je naar nabijgelegen Kusadasi. Ondanks dat dit een toeristische bestemming is voelt het niet als een massale stad. Je vindt er kleine straatjes, leuke restaurantjes en een haventje. Leuk om een dagje rond te kijken.

Kusadasi

Al met al vond ik Club Marvy echt met stip het allerbeste resort waar ik ooit geweest ben. Ik belde Tom al na een dag dat ik hier nog een keer terug wil komen met zijn tweeën. Meer over Club Marvy vind je op Paper Travels!

Ook kennismaken met Club Marvy en Turkije? Hier vind je alle informatie en prijzen voor de diverse kamers.

Disclaimer: Ik was in Turkije op uitnodiging van Neckermann en Club Marvy

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.