Blogtips: Adsense – advertenties op je blog

Adsense is het advertentie programma van Google en vaak de eerste manier voor bloggers om ‘iets’ te doen met geld verdienen met hun blog. Het is makkelijk, niet heel erg opvallend en je hebt er geen ingewikkelde procedures voor nodig om je op te geven.

Rijk zul je er ook niet van worden, zeker niet in het begin. Inkomsten via Adsense worden interessant op het moment dat je enorm veel verkeer hebt. Des te meer bezoekers, des te groter de kans dat iemand klikt op je advertenties.

Ben je eenmaal approved door Google dan kun je eenvoudig een advertentie aanmaken in het juiste formaat voor jouw blog.
Adverteerders bieden op plaatsingen voor advertenties die weer gelinked zijn aan bepaalde zoekwoorden (dit gaat via adwords). Google bepaalt met een geheime set regels wanneer een advertentie op jouw blog terecht komt.

Adsense op je blog | simoneskitchen.nl
Check zelf ook welke advertenties er op je blog terecht komen. Je kunt al van tevoren aangeven of je bepaalde categorieën niet wilt zien. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld sex gerelateerde onderwerpen, dating Ads of gok advertenties uit te schakelen.
Maar daarnaast kun je ook bepaalde adverteerders blocken.

Google heeft een aantal vrij strikte regels waar je aan moet voldoen wil je deelnemen aan hun programma en dat zijn o.a. de volgende regels: (de set regels beslaat in totaal meer als drie pagina’s dus kijk het goed na als je je inschrijft voor een Adsense account! Dit zijn de belangrijkste )

Klikken op je eigen advertenties Op enige wijze klikken op de advertenties op je blog is ten zeerste verboden. Dit geld ook voor het aanmoedigen dat andere mensen op je Ads klikken.

Plaatsen van teveel Adsense advertenties op je blog Er moet een balans zijn tussen het aantal advertenties dat je laat zien op je blog en de echte content. Teveel advertenties (meer als drie) is niet toegestaan.

Plaatsen van onacceptabele content Hier valt o.a. onder pornografische content, content met heel veel vloeken en gok gerelateerde zaken.

Laten zien hoeveel je per click verdient Het is wel toegestaan om bijvoorbeeld te laten zien hoeveel geld je in totaal hebt verdient met een Adsense advertentie, maar het is niet toegestaan om te laten zien hoeveel je per click verdient.

Adsense advertenties plaatsen op een pagina met weinig tot geen andere content Sites met slechts weinig originele content en veel advertenties worden gezien als spam. We kennen vast allemaal wel een voorbeeld van een site waar gekopieerde content van andere blogs is te zien en heel veel advertenties. Dit is een poging om snel rijk te worden en als Google hier achter komt wordt je gebanned van het programma.

Indien je een van bovenstaande zaken doet of hebt gedaan en Google komt er achter dan wordt je Adsense account gesloten en je wordt verwijderd van het programma.

In volgende artikelen gaan we in op hoe je je aanmeldt voor een Adsense account en hoe je de advertentie code kunt installeren op je blog.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Ik heb me willen registeren, maar werd helaas niet aanvaard. Enig idee hoe dit kan komen? Gr. Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *