Simone's Kitchen

5 x bijzonder eten in Barcelona

Dit artikel is geschreven door gastblogger Marloes Koopman van  Bruisend Barcelona.
Espaisucre | simoneskitchen.nl
Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van het dagelijkse Spaanse leven: eten. Hoe leuk is het dan om je hier tijdens je stedentrip helemaal op aan te passen?! Als je door Barcelona loopt, kom je veel leuke restaurantjes tegen, maar natuurlijk is het ook wel eens leuk om iets bijzonders te bezoeken. Wij hebben de leukste bijzondere restaurantjes voor je opgesteld, zo weet je zeker dat jij je niet gaat vervelen tijdens het eten in Bruisend Barcelona!

Mescladís
Ben je toe aan wat rust? Bij Mescladís kun je heerlijk ontspannen zonder dat je de drukte van de stad merkt. In eerste instantie lijkt het misschien op een vintage winkeltje, maar als je beter kijkt, is het toch echt een knus, vintage restaurant! Dit restaurantje is een sociaal project voor jongeren die het wat moeilijker hebben. Door middel van het werk bij Mescladís kunnen zij bouwen aan een toekomst… De gerechten worden bereid met producten die van biologische en fairtrade boerderijen afkomen. Je eet dus duurzaam en helpt ook nog eens anderen!

Locatie: Calle Carders 35, 08003 Barcelona

Mescladi's
Mescladís

Barcelona Dans Le Noir
Het is een feit dat je zintuigen harder gaan werken zodra een van de zintuigen wegvalt. Dit is dan ook gelijk het concept van Dans Le Noir! Bij dit restaurant volgen ze namelijk het concept ‘Dineren in het donker’. Doordat je zicht wegvalt, geniet je extra van de smaak en de geur! Een extra gastronomische ervaring dus. Omdat je in het donker niet op je smartphone kunt kijken, ontwikkel je ook nog eens je communicatieve skills… Een echt avondje gezelligheid dus, onder het genot van allemaal lekkere hapjes! Je kunt wel alleen maar eten met reservering, dus kijk daarvoor even op de site!

Locatie: Paseo Picasso 10, 08003 Barcelona

EspaiSucre
Ben jij een echte zoetekauw? Dan is EspaiSucre echt iets voor jou! Hier kun je namelijk alleen maar toetjes eten… Er zijn verschillende menu’s, waarbij je bij elke gang een andere smaak krijgt. Het leuke is dat je helemaal niet het gevoel hebt dat je een toetje eet, doordat de desserts er heel bijzonder uitzien. Wil je graag van alles proberen? Dan is het proeverijmenu een echte aanrader! Ook is het aan te raden wel even te reserveren, het restaurant is namelijk erg geliefd onder de Spanjaarden!

Locatie: Carrer de la Princesa 53, 08003 Barcelona

Chi-Ton
Dit restaurant bewijst maar weer dat, hoe lang je ook in een stad woont, je echt niet alles hoeft te weten! Chi-Ton is een leuk, knus souvenirwinkeltje waar je terecht kunt voor leuke spulletjes om mee naar huis te nemen. Als je wat beter kijkt, zie je aan een kant van het winkeltje een lift zitten. Deze brengt je naar beneden, waar een modern restaurant zit… Het eten is, voor Spaanse begrippen, misschien wat prijziger, maar daar krijg je heel wat voor terug! Je kunt er heerlijke cocktails bestellen en er zijn allerlei live cooking shows.

Leuk weetje!  Het restaurantje is ook echt bedoeld om geheim te blijven. De naam ‘Chi-Ton’ betekent dan ook Shhhht… Stilte!

Locatie: Calle Provença 300, 08008 Barcelona

L’Antic Teatre
Verstopt achter een poort, middenin het centrum van Barcelona vind je een mooi terras met enorme vijgenboom. Vooral in de zomer is het bij L’Antic Teatre heerlijk vertoeven in de schaduw! Misschien is het niet de ideale plaats om te eten, voornamelijk door de beperkte keus, maar we vinden het zeker het vermelden waard! Je kunt hier heerlijke mojito’s bestellen en genieten van optredens als zang, dans, kunst, film of mime. Een ideale manier om hier je zomeravond te besteden dus! De sfeer is erg bijzonder… Dit kan je alleen meemaken als je er zelf bent!

Locatie: Carrer de Verdaguer i Callís, 12, 08003 Barcelona

L'Antic Teatre
L’Antic Teatre

Delen is fijn!

Marloes Koopman

Dit artikel is geschreven door gastblogger Marloes Koopman, tekstschrijver voor Bruisend Barcelona, onderdeel van Sprankelend Spanje. Levensgenieter, Spanjeliefhebber en gek op reizen, het ontdekken van leuke spots, eten, terrasjes en muziek!