Om te beginnen natuurlijk een heel goed nieuwjaar. Dat 2022 maar een beetje beter mag zijn dan 2021… Op wat voor manier dan ook.

Het is weer die tijd van het jaar; de tijd dat we allemaal op zoek gaan naar gezonde recepten. En dan het liefst natuurlijk makkelijke gezonde recepten want we willen nog steeds niet uren in de keuken staan. Om jullie dit jaar vast op weg te helpen heb ik daarom 15 makkelijke gezonde recepten voor je op een rijtje gezet.

En natuurlijk komen er de komende maanden ook de nodige nieuwe gezonde recepten online om je te inspireren en te voorzien van lekkere recepten natuurlijk.

makkelijke gezonde recepten

Snelle roerbak met peultjes

Als het aankomt op snel en makkelijk dan zijn roerbakgerechten absoluut favoriet. Het meeste werk is het snijden maar dan is het vervolgens ook zo klaar! Deze snelle kip teriyaki met peultjes voldoet aan alle wensen. Serveer met bloemkoolrijst om meteen extra groente te eten!

Kip teriyaki met peultjes

Courgette ovenschotel met kastanje

Deze courgette ovenschotel met kastanje kun je fancy maken zoals hier met rolletjes, maar maak er een makkelijke versie van door de courgette gewoon in blokjes te snijden. Ziet er niet zo mooi uit maar smaakt net zo goed!

Courgette ovenschotel met kastanje

Linzensalade met wortel en tahindressing

Ik hou enorm van worteltjes en in deze makkelijke linzensalade zijn ze heerlijk. Maak het jezelf nog makkelijker door kant- en klaar geschrapte worteltjes te kopen.

linzensalade met wortel

Bloemkoolschotel met worst

Behalve gezond is deze bloemkoolschotel met worst ook nog eens koolhydraatarm. Ideaal als je wat kilo’s kwijt wilt na de feestdagen.

bloemkoolschotel met worst

Spruitjes met balsamico

Spruitjes horen bij de winter en met deze makkelijke spruitjesschotel met balsamico en puree zit je goed.

Spruitjes met balsamico

Herfstsalade met pompoen

Herfstsalade met pompoen; dit mag je natuurlijk ook gerust een wintersalade noemen. Met pompoen, kip, rode biet, appel en een lekkere dressing.

herfstsalade met pompoen

Pompoencurry met rundvlees

In een lijst met makkelijke gezonde recepten mag een fijne curry niet ontbreken. Deze lekkere pompoencurry is perfect. Te maken in een slowcooker of in een gewone stoofpan.

Pompoen rundercurry

Traybake met pittige kip

Traybakes zijn perfect voor een snelle gezonde maaltijd. Je legt alles op een bakplaat, schuift het in de oven en dan nog even wachten tot alles gaar is. Ideaal voor een no fuss maaltijd! Deze traybake met pittige kip is daar een goed voorbeeld van.

Traybake met kip

Souvlakibowl

Alvast een beetje zomerse vibes met deze heerlijke souvlakibowl. Supermakkelijk om te maken, gezond en o zo lekker!

Souvlaki bowl

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Natuurlijk staat er meer dan één traybake in deze lijst met makkelijke en gezonde recepten. Want ja ook deze traybake met bloemkool en gehaktballetjes is heerlijk makkelijk en erg lekker.

Traybake met bloemkool en gehaktballetjes

Broccoli roerbak met champignons

Deze vega roerbak maak je met broccoli en lekker veel champignons.

Vega roerbak

Kip tandoori met bloemkool

Een lekkere doordeweekse kip tandoori met bloemkool.

tandoori kip

Spruitjes uit de oven met mosterdsaus

Nog een keer spruitjes maar dan heel anders dan de eerste; met mosterdsaus!

spruitjes met mosterdsaus

Paprikasoep

Een van de favorieten hier op de site en met reden want deze paprikasoep is geweldig lekker en door de gehakt ook goed vullend.

paprikasoep

Traybake met zalm, aardappel en courgette

En last but not least doen we gewoon nog een traybake. Dit keer met zalm, aardappel en courgette!

Traybake met zalm

En met de traybake met zalm is dan alweer een einde gekomen aan de lijst met makkelijke en gezonde recepten. Overigens zijn er natuurlijk nog veel, heel veel meer gezonde recepten op de site te vinden.

Delen is fijn!