de lekkerste pannenkoekrecepten

De lekkerste pannenkoekrecepten voor je op een rij!

Als kind al was ik dol op pannenkoeken. Het is een heerlijke manier om de dag te beginnen. Misschien niet meteen elke dag, maar zeker in het weekend is een goede basis met pannenkoekrecepten altijd een plus. In het onderstaande rijtje vind je mijn favoriete pannenkoekrecepten terug. Ben je op zoek naar paleo ontbijtjes? Check dan vooral hier de lekkerste paleo ontbijtjes. Overigens zitten in onderstaande opsomming de nodige variaties. Je vindt glutenvrije pannenkoeken, paleo pannenkoeken en “gewone” pannenkoeken. Voor ieder wat wils.

Bietenpannenkoekjes (paleo)

Als je het dan hebt over de lekkerste pannenkoekrecepten dan mogen mijn bietenpannenkoekjes daar zeker niet in ontbreken. Het zijn misschien wel de meest gemaakte pannenkoeken, alhoewel ik dat natuurlijk niet echt zeker weet. Door de kleur word ik er per definitie al blij van. Hoe lekker zien deze eruit? En mocht je je er zorgen over maken; de smaak van de biet komt niet extreem naar voren. Het zorgt voor een beetje een zoet accent, maar dan zonder de grondsmaak die bieten soms kunnen hebben.

Glutenvrije bietenpannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Wortelpannenkoeken

Omdat ik vaak een slowjuicer gebruik om een teveel aan groentes op te maken, heb ik daar ook regelmatig pulp van over. Deze wortelpannenkoekjes ontstonden toen ik vrij veel wortelpulp had. Bleek dat toch geweldig te zijn in een pannenkoek! En je hebt meteen een goede bestemming voor de pulp gevonden!

wortelpannenkoekjes

Spinaziepannenkoekjes (paleo)

Ik heb wat met de kleur van pannenkoeken. Dat merk je al aan de bietenpannenkoekjes natuurlijk, maar ook deze groene beauties zijn een goed voorbeeld van wat je kunt doen met heel natuurlijke kleurstoffen. In dit geval spinazie. Deze spinaziepannenkoekjes zijn meteen een goede manier om wat extra groentes te eten!

spinazie pannenkoekjes

Spek- en banaanpannenkoekjes (paleo)

In een lijst met favoriete pannenkoekrecepten mag natuurlijk de gouden combinatie niet ontbreken; spek- en banaanpannenkoekjes. Wat mij betreft een van de lekkerste combi’s die er zijn!

Spek en bananenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes (paleo)

Ook als je geen toegevoegde suikers wilt gebruiken kun je prima diverse pannenkoekrecepten maken. Je vindt er op deze pagina al een flink aantal die gemaakt zijn zonder toegevoegde suikers. Een van mijn favorieten zijn deze pompoenpannenkoekjes. Heel makkelijk om te maken en door de pompoen ook lekker zoet zonder iets extra eraan toe te voegen.

Pompoenpannenkoeken

Appelmoespannenkoeken (paleo)

In deze appelmoespannenkoeken zit amper iets toegevoegd qua zoetstof en eerlijk gezegd zou je die ene eetlepel ahornsiroop ook prima kunnen weglaten. De pannenkoeken zullen er niet minder om smaken.

appelmoespannenkoeken

Japanse hartige pannenkoek – okonomiyaki

Een klein beetje een vreemde eend in de bijt is deze Okonomiyaki wel. Het is een Japanse hartige pannenkoek die je gewoon een keer gemaakt ‘moet’ hebben. Ik maakte een gewone okonomiyaki en ook een paleo okonomiyaki versie. Beiden heerlijk!

Okonomiyaki

Chufa pannenkoekjes (paleo)

Veel pannenkoekrecepten worden gemaakt met amandelmeel wanneer ze glutenvrij zijn. Dat kan natuurlijk, maar een hele goede vervanging voor amandelmeel is chufa. Chufa wordt gemaakt van de tijgernoot en heeft een lekker nootachtige smaak, zonder een echte noot te zijn. Fijn dus als je allergisch bent voor noten. Deze chufa pannenkoekjes eet ik graag met cashewroom.

chufa pannenkoekjes

Dadel-banaanpannenkoekjes (paleo)

Deze dadel-banaanpannenkoekjes vergen iets meer aandacht dan de gemiddelde pannenkoek. Door de eenvoudige reden dat ze snel te bruin worden door het hoge suikergehalte van de dadels. Daar moet je dus even goed opletten. Het kostte mij een paar pogingen om de hoeveelheden goed te krijgen, maar dan heb je ook wel wat.

dadel banaanpannenkoekjes pannenkoekrecepten

Pandan pannenkoekjes met tropische vulling

De geur en de smaak van pandan vind ik echt geweldig. Het brengt me meteen weer terug naar tropische oorden. Wil jij deze heerlijke pandan pannenkoekjes ook eens maken? Onthoud dan dat de kleur vaak uit een flesje komt die je in de toko kunt kopen.

Pandan pannenkoekjes met mango | simoneskitchen.nl

Boekweitpannenkoekjes met spinazie en banaan

Deze spinaziepannenkoekjes maak je met boekweitmeel en speltmeel. Er zitten dus wel gluten in maar er zijn mensen die speltmeel wel kunnen verdragen.

banaan spinazie pannenkoeken

Basis pannenkoekrecept

Misschien had ik deze lijst met pannenkoekrecepten moeten beginnen met het basis recept voor standaard pannenkoeken. Heel eenvoudig maar o zo lekker!

Simpele pannenkoeken | simoneskitchen.nl

Socca – pannenkoek van kikkererwtenmeel (glutenvrij)

We sluiten deze flinke lijst met pannenkoekrecepten af met de socca, een hartige pannenkoek die gemaakt wordt met kikkererwtenmeel. Ik vond het heerlijk en kan deze lekkere pannenkoek van harte aanbevelen!

Glutenvrije socca met asperges | simoneskitchen.nl

Nou dat was hem dan; de lijst met pannenkoeken die ik voor jullie heb samengesteld. Bij het nakijken van alle pannenkoekenrecepten die ik hier op de site heb staan kwam ik erachter dat ik er echt nogal veel heb. Want als je denkt dat deze 13 alle recepten zijn? Dan heb je het mis. Ga maar eens naar de receptenindex en voer dan in het receptzoekveld pannenkoek in. Dan vind je er nog veel en veel meer!

Wat is jouw favoriete pannenkoek?

Delen is fijn!