Hoewel de focus vaak op de hoofdgerechten rondom kerst ligt, de voorgerechten zijn net zo belangrijk! Daarom mijn 10 favoriete voorgerechten voor de kerstdagen.

voorgerechten voor kerst

Voorgerechten voor kerst

De Sint is nog amper het land uit en we gaan door met de kerst! De komende weken maak ik elke week een andere kerstspecial. Dit keer is het de beurt aan de voorgerechten voor kerst. Dan komen de hoofd- en bijgerechten en we eindigen met de kerstdesserts.

Zalmterrine met ansjovisboter.

Zalm terrine
Zalm terrine met anchovis boter

Het eerste voorgerecht voor kerst is een recept wat we ooit maakten naar aanleiding van een masterchef australië recept. Heerlijk! Vind je de ansjovisboter te heftig maak dan de versie van de zalmterrine met zalm, komkommer en ei.

Vind hier het recept voor de zalmterrine met ansjovisboter.

Gevulde portobello met gehakt (paleo)

Gevulde portobello

Dit is ook een heerlijk en makkelijk voorgerechtje wat je in no time op tafel zet. Let altijd wel even op het vocht wat uit de portobello komt. Dep hem goed droog voor je de vulling erin doet.

Vind hier het recept voor de gevulde portobello.

Geroosterde peer met spek en parmezaanse kaas

Parmezaanse peren | simoneskitchen.nl

Een van mijn favoriete voorgerechtjes is deze met peer, spek en parmezaanse kaas. Dat klinkt toch heerlijk of niet? Die mocht zeker niet ontbreken in het rijtje met voorgerechten voor kerst.

Vind hier het recept voor de geroosterde peren met parmezaanse kaas.

Witte gazpacho met macadamia

Witte gazpacho

Een van mijn favoriete soepen is deze heerlijke witte gazpacho die gemaakt wordt met macadamia in plaats van de traditionele amandelen. Door de macadamia wordt de soep heerlijk romig. Zeker proberen! Als kerstvoorgerecht is dit bij uitstek geschikt. De soep is niet te zwaar en lekker om mee te beginnen.

Vind hier het recept voor de witte gazpacho

Zalmtartaar met rucola olie (paleo)

Paleo zalmtartaar

Ik serveer dit heel vaak als voorgerecht met kerst. Het is altijd een winnaar en wordt door iedereen gewaardeerd. Plus het voordeel is dat je het nagenoeg helemaal van tevoren kunt klaarmaken. Alleen ter plekke nog even in elkaar zetten.

Vind hier het recept voor de zalmtartaar.

Tomatensoep met geroosterde paprika

Tomaten paprikasoep

Dit lekkere soepje is makkelijk om te maken en snel klaar. Ideaal als je nog even last minute een voorgerechtje voor kerst uit je mouw moet stampen. Ondanks dat deze soep echt heel snel klaar is, is het echt wel een feestelijk en lekker kerstvoorgerecht.

Vind hier het recept voor de tomatensoep met geroosterde paprika.

Bladerdeeg zalmtaartje met roomkaas

Paasbrunch recepten | simoneskitchen.nl

Ja hoor weer een gerechtje met zalm. Wist je dat zalm een van de meest gegeten vissoorten is tijdens de kerstdagen? Dus vandaar relatief veel voorgerechten voor kerst waar zalm in is verwerkt.

Vind hier het recept voor het bladerdeegtaartje met zalm en roomkaas

Waldorfsalade

waldorfsalade

Een heerlijk en makkelijke salade als vooraf valt altijd in de smaak. Dit keer een waldorfsalade met appel en walnoot.

Pastinaak- knolselderijsoep met blauwe kaas

Pastinaak knolselderijsoep met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Knolselderij in combinatie met pastinaak. Heerlijk. En combineer dit met wat lekker krokant uitgebakken spek en je hebt een prima voorgerechtje. De blauwe kaas is optioneel. Hou je daar niet van laat het dan gewoon weg.

Vind hier het recept voor de knolselderij-pastinaaksoep

Garnalen cocktail

Feestelijke garnalencocktail | simoneskitchen.nl

De klassieker der klassiekers mocht natuurlijk niet in het rijtje met de 10 lekkerste voorgerechten voor kerst ontbreken: de garnalencocktail!

Vind hier het recept voor de garnalencocktail

Delen is fijn!