Simone's Kitchen

10 x voorgerechten voor kerst

voorgerechten voor kerst

De Sint is nog amper het land uit en we gaan door met de kerst! De komende weken maak ik elke week een andere kerstspecial. Dit keer is het de beurt aan de voorgerechten. Dan komen de hoofd- en bijgerechten en we eindigen met de kerstdesserts.

Zalmterrine met ansjovisboter.

Zalm terrine
Zalm terrine met anchovis boter

De eerste is een recept wat we ooit maakten naar aanleiding van een masterchef australië recept. Heerlijk! Vind je de ansjovisboter te heftig maak dan de versie van de zalmterrine met zalm, komkommer en ei.

Vind hier het recept voor de zalmterrine met ansjovisboter.

Gevulde portobello met gehakt (paleo)

Gevulde portobello

Dit is ook een heerlijk en makkelijk voorgerechtje wat je in no time op tafel zet. Let altijd wel even op het vocht wat uit de portobello komt. Dep hem goed droog voor je de vulling erin doet.

Vind hier het recept voor de gevulde portobello.

Geroosterde peer met spek en parmezaanse kaas

Parmezaanse peren | simoneskitchen.nl

Een van mijn favoriete voorgerechtjes is deze met peer, spek en parmezaanse kaas. Dat klinkt toch heerlijk of niet? Die mocht zeker niet ontbreken in het rijtje met voorgerechten voor kerst.

Vind hier het recept voor de geroosterde peren met parmezaanse kaas.

Witte gazpacho met macadamia

Witte gazpacho

Een van mijn favoriete soepen is deze heerlijke witte gazpacho die gemaakt wordt met macadamia in plaats van de traditionele amandelen. Door de macadamia wordt de soep heerlijk romig. Zeker proberen!

Vind hier het recept voor de witte gazpacho

Zalmtartaar met rucola olie (paleo)

Paleo zalmtartaar

Deze versie van de zalmtartaar is paleo, maar je vindt ook een niet paleo zalmtartaar op de site. Dus je kunt kiezen welke je wilt maken.

Vind hier het recept voor de zalmtartaar.

Tomatensoep met geroosterde paprika

Tomaten paprikasoep

Dit lekkere soepje is makkelijk om te maken en snel klaar. Ideaal als je nog even last minute een voorgerechtje uit je mouw moet stampen.

Vind hier het recept voor de tomatensoep met geroosterde paprika.

Bladerdeeg zalmtaartje met roomkaas

Paasbrunch recepten | simoneskitchen.nl

Ja hoor weer een gerechtje met zalm. Wist je dat zalm een van de meest gegeten vissoorten is tijdens de kerstdagen? Dus vandaar relatief veel voorgerechten voor kerst waar zalm in is verwerkt.

Vind hier het recept voor het bladerdeegtaartje met zalm en roomkaas

Waldorfsalade

waldorfsalade

Een heerlijk en makkelijke salade als vooraf valt altijd in de smaak. Dit keer een waldorfsalade met appel en walnoot.

Pastinaak- knolselderijsoep met blauwe kaas

Pastinaak knolselderijsoep met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Knolselderij in combinatie met pastinaak. Heerlijk. En combineer dit met wat lekker krokant uitgebakken spek en je hebt een prima voorgerechtje. De blauwe kaas is optioneel. Hou je daar niet van laat het dan gewoon weg.

Vind hier het recept voor de knolselderij-pastinaaksoep

Garnalen cocktail

Feestelijke garnalencocktail | simoneskitchen.nl

De klassieker der klassiekers mocht natuurlijk niet in het rijtje met de 10 lekkerste voorgerechten voor kerst ontbreken: de garnalencocktail!

Vind hier het recept voor de garnalencocktail

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.