Simone's Kitchen

Zoete zoute en zachte donuts en Miljuschka’s Foodtrucks

Donuts met ahornsiroop en bacon | simoneskitchen.nl

Donuts met ahornsiroop en bacon

Zelden, echt heel zelden, komt het voor dat je nagenoeg alle recepten uit een kookboek hebt geproefd. Ik gok bij mij misschien vaker als bij de gemiddelde Nederlander, want tenslotte proeven we veel (te veel!!) als we  bezig zijn met een nieuw kookboek. Maar zelfs dan is de kans dat je ook echt alles lekker vind klein. Er staat altijd wel een gerecht in waar je minder  enthousiast over bent. Logisch want smaken verschillen.

Ik verwachtte dan ook niet meteen anders toen we begonnen met de fotosessies voor het boek van Miljuschka. Maar mijn hemel wat kan dat mens koken!! Niet normaal. De fotografie voor het boek vond bij ons thuis plaats (als je goed kijkt zie je onze keuken zelfs in het boek terug) en de chaos was compleet, (understatement van de eeuw) maar de energie spatte de keuken uit.

Alex en jessica bezig met het stylen van de donuts

Alex en jessica bezig met het stylen van de donuts

En zoals dat dan gaat ‘moesten’ we natuurlijk proeven. Dus neem je de eerste hap en denk je ‘jee, dat is wel heel lekker’ en denk je dan bij gerecht drie of vier: dit zal dan wel minder zijn. Maar nee. Alles – en dan bedoel ik ook echt alles – dat ik geproefd heb was belachelijk lekker. Niet goed voor je algehele cholesterol niveau want Miljuschka is niet zuinig met de suiker en de boter en al die andere dingen die eten lekker maken.

Maar hou je van lekker dan is dit eigenlijk eentje die je niet wilt missen. Dus ik wilde uiteraard een recept hier plaatsen. Het leek me logisch dat ik daarvoor mijn favoriet zou uitkiezen, maar dat viel nog niet mee. Zou het de bananencake worden? Of de geitentaco, of misschien de burger? Na veel en vooral hard nadenken moesten er keuzes worden gemaakt en ben ik uiteindelijk toch voor de donuts gegaan, want die – dames en heren – zijn echt té lekker. Je bent dus gewaarschuwd.

En zo staat er dan ineens een hele filmploeg in je keuken

En zo staat er dan ineens een hele filmploeg in je keuken

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon het boek kopen, dan heb je alles. Weet je in ieder geval zeker dat alle recepten in het boek goddelijk zijn. Dat garandeer ik je hier plechtig.

Donuts met ahornsiroop en bacon | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zoete zoute en zachte donuts

Let even op dat je het deeg voor deze donuts de avond voor je ze wilt maken in de koeling zet!
Totale tijd: 1 uur 30 min
Porties: 14 donuts

Ingrediënten

Donuts

  • 60 gr ongezouten boter
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1,5 tl zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 500 gr bloem

Frosting

  • 14 plakken bacon
  • 60 gr boter
  • 120 ml pure ahornsiroop
  • 110 gr poedersuiker

Instructies

DONUTS

  • Smelt de boter en zet apart
  • Roer de bakpoeder, nootmuskaat, het zout en de suiker samen in een kom. Meng er de gesmolten boter, melk en eieren door. Roer in vier delen de bloem erdoor. Dek de kom af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
  • Rol het deeg de volgende dag uit tot een halve centimeter dikte.Verwarm de frituurpan of een grote pan et olie tot 180˚C.
  • Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker of een groot glas. Voor het middelste rondje (het beroemde donutgaatje) kun je een borrelglaasje gebruiken.
  • Frituur de donuts 2 tot 3 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken op bakpapier.

FROSTING

  • Bak de bacon krokant in een koekenpan of in de oven. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de boter en ahornsiroop in een pan. Zodra dit samen is gesmolten roer je er de poedersuiker door.
  • Dan is het tijd om de donut af te maken! Dip de gefrituurde donut in de frosting. Verkruimel de uitgebakken bacon over de donuts.
Auteur: Miljuschka Witzenhausen

 

 

Screenshot 2015-11-03 17.23.19

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

  1. Avatar

    Ik heb het boek ook in de kast staan. Er staat inderdaad geen enkel recept in dat ik niet zou willen maken! En dan die foto’s….! Alles ziet er zo vreselijk lekker uit! Dit boek is een absolute aanrader!

  2. Avatar

    Ik ben zo benieuwd naar het boek! Ik vond haar progamma op 24kitchen zoiezo al heel leuk om naar te kijken

  3. Avatar

    Dit verklaard waarom de fotografiestijl me zo bekend voor kwam! Hebben jullie echt prachtig gedaan. Dit recept vond ik ook super lekker klinken. Voor nu ben ik vooral fan van Phil’s Steaks uit het boek. Ongezond lekker.

  4. Avatar

    Heb het boek net uit, fantastische foto’s! En inderdaad waanzinnige gerechten, deze donuts gaan zeker op de ‘to bake’ lijst 🙂

  5. Avatar

    Ik kan niet anders dan me volledig aansluiten bij Marianne; ook bij mij staat ie in de kast (officieel is hij(het boek) is nu even ‘logeren’ bij een andere kookgek) maar alles maar dan ook alles zou ik willen maken. De Phils Steak heb ik al geprobeerd maar ook de donuts staan op m’n lijstje. Prachtige foto’s, heerlijke recepten en inderdaad niet goed voor de slanke lijn maar soms zo fijn zo’n heerlijk ‘zondig’ kookboek 🙂

  6. Avatar

    Wow, dit recept klinkt echt niks minder dan fantastisch. Boek gaat op m’n lijstje. En deze donuts ga ik binnenkort maken. Nomnomnom.

  7. Avatar

    Wat grappig om te lezen! 😀 Leuk dat het bij jou thuis allemaal heeft plaatsgevonden en dat je alles mocht proeven. Ik heb het boek ook thuis! Heel mooi en lekkere recepten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!