Zoete springrolls | simoneskitchen.nl

Inspiratieloos

Eens in de zoveel tijd doen Alexandra en ik een – wat wij dan noemen – blogshoot. Hoewel ik het merendeel van de foto’s voor mijn blog gewoon in mijn eentje maak, is het af en toe leuk om met Alex te werken. Hoef ik eens niet na te denken over de styling en alleen het recept maar te maken. En de foto natuurlijk.

In dit geval hadden we een Azie shoot en de meeste recepten heb je daar inmiddels al van langs zien komen, maar de laatste van de dag waren de zoete springrolls. Eigenlijk min of meer een uitprobeersel. Eentje die niet zo heel erg goed uitpakte op het visuele front. Aan de smaak mankeerde niks want we hebben ze lekker opgepeuzeld maar die foto….

zoete springrolls

Die wilde maar niet lukken. Zo erg zelfs dat we in de foodfotografie challenge groep op facebook een uitdaging hebben gepost. Kun jij het beter (en he dat moet toch niet zo ingewikkeld zijn) laat dat dan zien in de facebook groep.

Afgezien van die foto vond ik het wel een leuk recept om te delen. Ideaal als nagerecht als je een Aziatisch etentje hebt gegeven. Je kunt ze denk ik ook bakken in de oven al heb ik dat niet geprobeerd. Het netjes allemaal in dezelfde maat vouwen ging me niet zo goed af zoals je ziet. Maar dat vouwen van dumplings kan ik ook al niet dus het is een dingetje denk ik.

Let wel op wat je in de dumplings doet. Ik probeerde het ook met chocola maar dat werd een beetje een bende. Het kan wel maar dan moet het echt goed gevouwen zijn. Banaan is het makkelijkste.

Zoete springrolls | simoneskitchen.nl

Zoete dumplings

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • Vellen voor het maken van springrolls in de vriezer bij de toko – vierkant
  • 1 banaan
  • aardbeien vers
  • appel
  • ander fruit naar keuze
  • olie om te frituren

Om te serveren

  • chocoladesaus
  • aardbeiensaus

  • Laat de vellen ontdooien en pak er eentje van de stapel.
  • Snij je fruit in plakjes of kleinere stukjes
  • Beleg het vel en vouw het goed dicht. Eerst de zijkanten naar binnen slaan over het fruit en dan rollen. Plak eventueel dicht met een beetje water.
  • Verhit de frituurpan of als je die niet hebt doe je het gewoon in een klein pannetje op het vuur. Een thermometer die de olie kan meten is wel handig.
  • Verhit tot 160˚C en bak ze een voor een tot goudbruin en knapperig.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.