Zelf nasi maken met deze nasi goreng met gebakken eitje

Nasi maken

Zelf een heerlijke nasi of nasi goreng maken is heel eenvoudig met dit recept. Daar heb je echt geen pakjes voor nodig waar voornamelijk zout en kruiden in zitten.

Volgens mij heb ik het al een paar keer verteld maar mijn moeder was geen kookwonder. Sterker nog: ze had een grondige hekel aan koken. Dus voor haar was de uitvinding van de pakjes en zakjes een uitkomst. En ok stiekem voor ons ook wel want we kregen nu tenminste eens iets anders te eten. Mijn moeders repertoire bestond voor de pakjes kruidenmixen vooral uit doorgekookte bloemkool, macaroni met smac en slappe sperziebonen. O en rode kool met bloedworst en vieze boerenkool. Hahaha…

Nasi kruiden

Dus toen de pakjes macaronimix op de markt kwamen vonden we dat best lekker. Er zat in ieder geval meer smaak aan dan de macaroni met smac. (yuck) Nasi was een zelfde verhaal. Voorheen aten we rijst met rozijnen en suiker. (Je bedenkt het bijna niet maar het is echt waar) en ineens was daar een zakje met nasi-kruiden. Nu geloof ik niet dat mams er ook nog groentes doorheen deed, maar goed het was een kleine verbetering.

Homemade nasi

Inmiddels gebruik ik natuurlijk nooit meer kruidenmixen uit een zakje. Ik vind het gewoon niet lekker. Te zout vooral en het is eenvoudig om zelf te maken. Ik denk dat mam vroeger de rijst van Uncle Ben gebruikte (bestaat die nog eigenlijk??) maar voor het zelf maken van nasi goreng is het belangrijk dat je rijst al gekookt is en afgekoeld. Dat maakt nasi meteen een ideaal gerecht om te maken met restjes rijst.

Overigens kun je dit ook goed maken met bloemkoolrijst. Dat deden we een tijdje geleden en was ook erg lekker. Check hier het recept voor de nasi goreng van bloemkoolrijst

Nasi Goreng | simoneskitchen.nl

Nasi goreng

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Nasi goreng is een heerlijk basis recept uit de Aziatische keuken
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

Gebakken rijst

  • 300 gr rijst gekookt en afgekoeld. Met lange korrel
  • 2 el honing
  • 2 el tamari of soja saus of soja saus
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el boter
  • 1 ui dun gesneden
  • 3 teentjes knflook fijn gehakt
  • 1 tl garnalen pasta
  • 1 tl sambal
  • 1 wortel geschild en grof geraspt
  • 100 gr kipfilet in blokjes
  • 3 bosuitjes dun gesneden
  • 1/4  chinese kool fijn gesneden

Om te serveren:

  • 4 eieren gebakken
  • komkommer gesneden
  • rode chili dun gesneden

  • Doe honing, sojasaus en zoete chilisaus samen in een kom en zet apart
  • Verhit de boter in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, sambal, knoflook, garnalenpasta en wortel toe. Roerbak voor ongeveer een minuut of tot het gaat geuren en de ui glazig wordt.
  • Voeg de kip toe en roerbak 4-5 minuten of tot de kip gaar is en goudbruin.
  • Voeg rijst toe, soja mengsel, bosuitjes en kool. Roerbak het geheel op hoog vuur of tot de rijst goed warm is geworden.
  • Schep de nasi goreng op borden, leg het ei er bovenop en serveer met komkommer en de rode chili

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.