Een heerlijke club sandwich met zalm en roomkaas. Heel eenvoudig om te maken en net weer even anders dan de klassieke club sandwich!

Club sandwich met zalm | simoneskitchen.nl

Club sandwich met zalm

Wat is eigenlijk een club sandwich? Heb je daar wel eens over nagedacht? Iedereen kent de naam en de meeste mensen weten ook wel wat het is, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Enig speurwerk brengt aan het licht dat niemand dat eigenlijk precies weet.

De een zegt dat de naam afkomstig is van een luxe herenclub die eind 19e eeuw de sandwich bedacht, een ander zegt dat het afkomstig is van een man die laat thuis kwam ’s nachts en daar de sandwich maakte met de nog aanwezige bacon, kip en mayonaise in zijn koelkast.

Club sandwich met zalm | simoneskitchen.nl

Lekker fris en crunchy

En ach, uiteindelijk maakt het ook niet uit waar het vandaan komt. Het belangrijkste is dat het gewoon erg lekker is! Ik heb al een lekker recept met de gewone club sandwich maar het ontbrak nog aan een club sandwich met zalm. Ik varieer met het beleg afhankelijk van wat ik op dat moment nog in de koeling heb liggen. In dit geval had ik nog een zak met spinazie en dat smaakt prima hierbij. Lekker fris door de komkommer, crunchy door de rauwe spinazie en romig door de zalm en roomkaas. Je zou er ook nog een gekookt eitje op kunnen doen als je wilt.

Gerookte zalm

De club sandwich met zalm kun je maken met gerookte zalm zoals ik hier heb gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een moot zalmfilet te bakken en dat er tussen te doen. Voor beide manieren is wel wat te zeggen. De roomkaas maak ik wat pittiger door er mierikswortel aan toe te voegen. Ook dit is een optie. Je kunt er ook voor kiezen om hier bijvoorbeeld verse kruiden aan toe te voegen. Denk dan aan bieslook zoals ik nu heb gedaan, maar dille is ook lekker bij zalm.

Zomerse versie

De club sandwich met zalm eet ik vaker in de zomer en de klassieker vaker in de winter, maar dat is natuurlijk een heel persoonlijke keuze.

Vaak gestelde vragen

Moet ik het brood roosteren voor een club sandwich?

Nou niks moet natuurlijk, maar het roosteren zorgt er wel voor dat het brood lekker knapperig blijft en niet zo snel slap wordt. Dus als je het mij vraagt is het een aanrader. Maar het kán wel zonder roosteren.

Kan ik ook andere vis op de clubsandwich doen?

Dat kan zeker. Het is ook erg lekker met makreel- of forelfilet.

Hoe bouw je de club sandwich met zalm op?

Om de club sandwich met zalm te maken, rooster ik eerst alle 3 de boterhammen. Vervolgens besmeer ik 1 kant met flink wat roomkaas. De volgende boterham beleg ik met de gerookte zalm en ik eindig met een boterham met de spinazie. Die laatste kun je ook nog wat roomkaas meegeven als je dat lekker vindt.

Club sandwich met zalm | simoneskitchen.nl

Club sandwich met zalm en roomkaas

4 van 4 stemmen
GangLunch
KeukenAmerikaans

Een heerlijke club sandwich met zalm en roomkaas. Net weer even anders dan de standaard.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Materiaal

  • Broodrooster

Ingrediënten

  • 100 gr gerookte zalm
  • 50 gr roomkaas
  • 1 tl mierikswortel
  • 2 el bieslook
  • handje spinazieblaadjes
  • 1/2 komkommer in linten
  • 6 sneetjes lekker brood geroosterd

  • Meng de roomkaas met de mierikswortel en  fijn geknipte bieslook. Roer dit goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Besmeer 4 van de zes boterhammen met het roomkaas mengsel. Beleg twee boterhammen met de zalm en de andere twee met de spinazieblaadjes.
  • Op de zalm leg je de komkommerlinten en vervolgens gaat de boterham met de spinazie daar weer bovenop. Dek af met de laatste boterham en snij eventueel doormidden. Serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 393kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 21g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 37mg | Vezels: 5g | Suiker: 7g | Vitamine C: 15mg | Calcium: 173mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze sandwiches

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.