zabaglione maken

Dit dessert is geweldig, maar je moet er wel even bij blijven want als je ei mengsel te heet wordt gaan de eieren koken en blijf je zitten met de smaak van eieren. Niet wat je wilt met een goede zabaglione. Maar wel een heerlijk dessert!

zabaglione maken

Zabaglione met rood fruit

5 van 1 stem

Let op dat de aantallen vrij ruim zijn en zelfs voor tien personen aan de ruime kant.
Decoratief klokje bereidingstijd

10 personen

Ingrediënten

  • 10 eierdooiers
  • 160 gr suiker
  • 160 ml droge of zoete Marsala wijn
  • 500 ml slagroom
  • 200 gr bosvruchten

  • Klop de eierdooiers en het suiker, au bain marie, in ongeveer 3 minuten totdat het lichtgeel en schuimig ziet. Giet vervolgens geleidelijk de Marsala wijn erbij terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen (ongeveer 10 tot 15 minuten) totdat de eieren ongeveer 3 keer in volume zijn toegenomen en een temperatuur van 60C hebben bereikt (gebruik hiervoor een thermometer).
  • De eieren zullen in eerste instantie opschuimen, maar daarna enigszins stijf en luchtig worden. Stop niet met kloppen en zorg ervoor dat de eieren gelijkmatig gekookt worden (tip: als de eieren korrelig beginnen te worden haal je de kom voor een paar seconden weg boven het water terwijl je blijft kloppen).
  • Als je klaar bent met kloppen dan haal je de kom van het vuur en zet je de mix in de koelkast. Als de mix is afgekoeld vouw je de slagroom (geslagen tot stijve pieken) voorzichtig met een rubberen spatel door de mix.
  • Gebruik voor het serveren een lang Martini of wijnglas. Doe een schep Zabaglione in het glas, daarbovenop wat verse bosvruchten, vervolgens weer een schep zabaglione. Maak het gerecht af door nog wat bosvruchten toe te voegen, met eventueel een blaadje munt als decoratie.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.