Yoghurt rabarber sinaasappel cake | simoneskitchen.nl

Jaaaa daar is weer wat zoets.. 😉 Je was al bang dat ik alleen nog maar gezonde dingen ging plaatsen toch? Nou ja een beetje gezond is deze wel want er zit lekkere hangop in, rabarber (fruit!), sinaasappel (nog meer fruit!) en chocola (lijkt sprekend op fruit.. 😉 )

Want het is tenslotte bijna moederdag en dat leek me bij uitstek geschikt om een lekkere cake te bakken. En lekker was ie zeker maar door de combi van chocola met het fruit eigenlijk net ietsje te zwaar. Voor een volgende keer ga ik hem proberen zonder chocola te maken en alleen het fruit te doen. Ik denk dat het dan een frissere variant wordt.

Yoghurt rabarber sinaasappel cake | simoneskitchen.nl

Ik had in dit geval twee verschillende varianten gemaakt; eentje in een klein rond blikje die je hierboven ziet en eentje in de meer grote mensen variant met icing en geroosterde amandelen op de bovenkant. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de laatste, maar de eerste ziet er wel feestelijker uit.

Logo-YoghurtBarnEn speciaal ter gelegenheid van Moederdag hebben we met Yoghurt Barn een hele leuke actie dit keer. Je maakt namelijk kans op een uitgebreide brunch voor twee personen bij Yoghurt Barn in Amsterdam of Utrecht! Meteen een leuke verrassing voor je moeder! (maar met een vriendin of vriend mag natuurlijk ook)

Wat moet je hiervoor doen? Laat een comment achter op deze post vóór 9 mei a.s. en like de facebook pagina van Yoghurt Barn

Uit alle comments wordt een winnaar getrokken en deze ontvangt per mail bericht.

Yoghurt rabarber sinaasappel cake | simoneskitchen.nl

Versie met amandel en icing

20140422 MH2A9106

Yoghurt rabarber sinaasappel cake

4.50 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 1 uur
totaal 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 185 gr hangop of volle yoghurt
  • 95 gr gehakte hazelnoten
  • 270 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakzout
  • 1/2 tl zout
  • 215 gr suiker
  • 1 groot ei
  • 150 ml sinaasappelsap vers geperst
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 250 gr rabarber in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr pure chocola in stukjes gehakt Optioneel

Voor de topping:

  • Poedersuiker
  • Geschaafde amandelen kort geroosterd in de koekenpan

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Doe de bloem, bakpoeder, bakzout en het zout samen in een grote kom en meng dit goed door.
  • In een andere kom doe je de yoghurt, suiker, ei en het sinaasappelsap. Roer dit goed door en voeg dan het bloem mengsel toe. Mix dit goed en roer er vervolgens met een houten lepel de rabarber, de gehakte chocola en hazelnoten erdoor en de sinaasappelrasp.
  • Doe over in een cake vorm en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten. Check met een houten prikker in het midden van de cake of deze gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.