Hoe simpel soms gewoon ook heel erg lekker kan zijn; dit eenvoudige dessert met yoghurt, honing, pistache en granaatappel staat in no time op tafel en is heerlijk!

Pistachio dessert

Yoghurt en granaatappel dessert

Snelle desserts vind ik vaak het leukste om te maken. En jullie blijkbaar ook want een aantal van die snelle desserts, zijn tevens de toppers hier op de site. Met de winnaar de frambozen met mascarpone. En rond de kerstdagen het snelle kerstdessert.

Deze is zo mogelijk nog makkelijker. Het heeft een beetje het Midden-Oosten gevoel door het gebruik van een klein beetje rozenwater. Ik hou daar enorm van. Oranje bloesemwater is trouwens ook een aanrader in dit dessert. Maar hier gebruikte ik dus rozenwater.

Supersnel

Het maken van het yoghurt en granaatappel dessert duurt hooguit 5 minuten. Om het te maken heb je twee glazen nodig met rechte wand. Dat is althans het makkelijkste. Uiteraard kan het ook in een kommetje maar dan mis je de lagen.

Onderin het glas komt een laagje honing. Maak dit niet te dik want dan wordt het dessert wel heel zoet.

Yoghurt en granaatappel dessert

Slagroom

Vervolgens klop je de yoghurt samen met de slagroom en het rozenwater tot het lekker dik en lobbig is geworden. Het hoeft niet stijf geklopt te worden, maar wat je niet wilt is dat de yoghurt direct door de honing heen naar beneden zakt. Iets steviger blijft beter ‘in model’. Schep nu het yoghurt slagroom mengel op de honing. Hier bovenop doe je weer een heel dun laagje honing.

Dit top je met granaatappelpitjes en grof gehakte pistache nootjes.

Het handigste is het om dit dessert vlak voor serveren te maken. Het is amper tijd dus er is geen goede reden om alles van tevoren klaar te maken. Het blijft wel een tijdje goed in de koeling maar wil je zeker weten dat de yoghurt niet door de honing heen gaat lopen dan is vlak voor serveren het handigste.

Yoghurt en granaatappel dessert

Yoghurt en granaatappel dessert

5 van 7 stemmen
GangDessert
KeukenMidden oosten

Lekker fris en lekker snel is dit dessert met honing, yoghurt, granaatappel en pistache
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 1 handvol pistache nootjes grof gehakt
  • 2 el granaatappel pitjes
  • 4 el honing
  • 1/2 tl rozenwater

  • Neem twee glazen en doe wat van de honing onder in elk glas, Je wilt dat er een laagje in zit maar niet teveel anders wordt het erg zoet.
  • Doe de yoghurt en de slagroom met het rozenwater samen in een kom en klop tot het iets dikker wordt. Je wilt het niet te dun anders zakt het meteen door de honing heen naar beneden.
  • Lepel het mengsel voorzichtig bovenop de honing.
  • Voeg een volgend klein laagje van honing toe bovenop de yoghurt en lepel hier de granaatappel en de pistache bovenop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 486kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 15g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 91mg | Natrium: 64mg | Kalium: 374mg | Vezels: 2g | Suiker: 41g | Vitamine A: 971IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 169mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.