Makkelijke wortelkoekjes
Makkelijke wortelkoekjes of wortel pannenkoekjes. Hoe je het noemt maakt eigenlijk niet zoveel uit, maar dit is een heerlijke snack of gebruik het als bijgerecht. Je kunt ze eventueel ook makkelijk meenemen voor onderweg.
Makkelijke wortelkoekjes
Ja het is weer tijd voor een Donna receptje. Dit was een recept waarvan ik van tevoren nou niet meteen een hoge pet op had. Wortelkoekjes… Ik kan me daar dan niet meteen wat bij voorstellen. Begrijp me niet verkeerd; ik ben gek op wortel hoor, maar dan over het algemeen in de rauwe variant of door een salade. Of gegrild. Zelden gekookt. (dan krijg ik meteen van die visioenen van hoe de worteltjes vroeger thuis gekookt werden; veeeeel te gaar, tot het bijna baby voeding was en dan met veel suiker. Yuckk….)
Dat is zeker niet het geval bij deze snelle wortelkoekjes. Een leuk en snel bijgerecht en ik vond ze erg lekker. Donna gebruikte hiervoor wortels in verschillende kleuren, maar aangezien ik alleen oranje kon vinden heb ik die genomen.
Uiteraard worden ze wat kleuriger als je wél diverse kleuren wortel gebruikt. Die keus is aan jou. De smaak veranderd er sowieso niet door.
Glutenvrije wortelkoekjes
Door het gebruik van de rijstbloem zijn de wortelkoekjes ook nog eens glutenvrij. Vind je dat absoluut niet belangrijk dan kun je in plaats van rijstbloem gewone bloem gebruiken. Of een ander alternatief is ook om een beetje arrowroot te gebruiken of tapioca meel. Dus afhankelijk van wat je in huis hebt kun je hiermee variëren.
Eiwit
Voor het recept van de wortelkoekjes gebruikte ik hier eiwit, maar gebruik gerust een heel ei als dat makkelijker is. Ik heb het recept van Donna aangehouden. Geen idee waarom er voor alleen eiwit is gekozen maar een heel ei kan zeker ook. In dat geval hou je 1 ei aan. Anders wordt het geheel waarschijnlijk te nat.
Deze wortelkoekjes zijn lekker maar kun je niet echt vergelijken met een wortelpannenkoek. Dit zijn meer hartige snacks.
Wortelkoekjes
Ingrediënten
- 360 gr geraspte wortel
- 1,5 teentje knoflook heel fijn gehakt of door een knijper
- 2 bosuitjes fijn gesneden
- 1/2 tl gedroogde chili vlokken
- 1 el fijn geraspte limoen schil
- 2 eiwitten
- 50 gr rijstbloem
- zeezout en vers gemalen zwarte peper
- 2 el olijfolie
- Griekse yoghurt en citroen partjes om te serveren
- Doe de geraspte wortel, knoflook, lenteui, chili, citroenschil, eiwit, bloem, zout en peper in een grote kom en meng alles goed. Als het te nat is doe je er wat rijstbloem bij.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan op medium vuur. Maak een soort platte koekjes met je handen en bak die in gedeeltes voor ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en gaar.
- Serveer met yoghurt en citroen partjes.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ze lijken mij heel erg lekker! Pittig, zoet en lekker fris, yum!
En dat worteltrauma van vroeger herken ik. Hutspot hoefde ik van mijn moeder niet te eten. Gelukkig :-)!
Gestaag doorgaan met je project! Goed hoor! Hoeveel heb je er nog te gaan?
Ik vind die koekjes er eigenlijk ook wel lekker uitzien. Denk dat die limoenzest ze net even frisser maakt.
Ooo pfft… nog heeeeel veel! Ik gok nog een recept of 55-60 te gaan! Iets minder misschien want ik heb nog niet alles gepost maar ben de tel even kwijt.. 😉
Nou Simone, het is je in ieder geval gelukt om deze wortelkoekjes er zo lekker uit te laten zien dat ik ze meteen wil proberen, terwijl ik eigenlijk niet eens zo van wortel hou. Goed idee voor de wedstrijd zaterdag 🙂 x
Ja precies! Oranje koekjes…. 😉