wortel kikkererwtenburgers | simoneskitchen.nl

In de categorie “Foodbloggers to the rescue” hebben we vandaag een lekker recept van Reny. Reny heeft het succesvolle blog ‘Mind your feed” waar ze allerlei lekkere recepten deelt met de focus op gezond. Ik ben toch al van fan van bonen en met name kikkererwten hebben een warm plekje hier.

wortel kikkererwtenburger | simoneskitchen.nl

Dus toen ik het recept van Reny langs zag komen wist ik dat ik deze graag zou willen proberen.

wortel kikkererwtenburgers | simoneskitchen.nl

Wortel kikkererwtenburger met citroenmayonaise

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

4 burgers

Ingrediënten

  • 250 gr kikkererwten geweekt & gekookt, of uit een pot
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 2 tl komijn
  • 1 groot ei
  • 3 el kikkererwtenmeel / boekweitmeel
  • Kokosolie of olijfolie om te bakken.

Voor de broodjes:

  • 4 spelt broodjes
  • 2 handjes bladspinazie
  • 12 plakjes komkommer
  • 40 gr taugé

Voor de citroenmayonaise:


  • Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de geweekte en gekookte kikkererwten af en dep ze droog (of als je uit pot gebruikt; spoel ze af en dep ze droog). Rasp de wortels, pers de knoflook en snij de uien fijn. Doe de kikkererwten, wortel, ui en knoflook in de keukenmachine en mix de ingrediënten tot dat de kikkererwten grof gepureerd zijn, er mogen best nog wat stukjes in blijven.
  • Doe de kikkererwtenpuree in een mengkom en voeg de kruiden toe. Breek het ei boven de kom en kneed deze met je handen door de puree heen. Voeg nu het kikkererwtenmeel toe. 2 tot 3 el zou voldoende moeten zijn, het moet een dikke stevige massa worden. Is de puree nog te nat, voeg dan nog wat extra meel toe. Vorm met je (natte) handen 4 burgers van de kikkererwtenpuree.
  • Doe in een koekenpan een goede laag olie (0,5 cm) en leg heel voorzichtig de wortel kikkererwtenburgers in de pan. Bak ze aan beide kanten lichtbruin. Haal de burgers uit de pan en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif nog zo’n 10 minuten de oven in zodat ze goed door en door warm zijn*.
  • Snij nu de broodjes open en beleg de onderste helft met een half handje bladspinazie. Leg de wortel kikkererwtenburger op de spinazie, doe een flinke klodder mayonaise op de burger en maak af met wat plakjes komkommer en wat taugé. Tot slot de bovenkant van het broodje er op en….burger time!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.