Workshop: Help wat moet ik met mijn camera??

LEER DE BASICS VAN JE CAMERA (BEGINNERS WORKSHOP)

Nieuwe datum

Je hebt een prachtige camera gekocht en komt helemaal blij thuis met je nieuwe aanwinst. Maar eenmaal uit de doos duizelt het je van alle ingewikkelde knopjes en functies en ga je al snel over op de automatische (en dus veilige) stand.

Tijdens onze workshop foodfotografie en styling voor foodbloggers blijkt vaak dat de theorie van de camera soms wat te snel gaat voor mensen die nog geen of heel weinig ervaring hebben. Hoor jij tot die groep mensen dan is dit de workshop voor jou.

Stap voor stap gaan we door de basics van je camera. Ik bespreek alle knopjes die – in eerste instantie – van belang zijn om verder te oefenen.

Risoni salade met geitenkaas en doperwten | simoneskitchen.nl

Wat wordt er behandeld?

  • Wat is de P, A, S, M stand en wat kun je ermee?
  • Wat is je diafragma, wat moet je ermee en wat kun je ermee?
  • Hoe werkt belichtingscorrectie en waarom is het handig?
  • Wat doet je ISO precies?
  • Waar zitten al die functies op jouw camera?

Na de theorie gaan jullie zelf met een aantal gerichte oefeningen aan de slag. Hoewel het niet specifiek over foodfotografie gaat, is dat wel mijn uitgangspunt. Je oefenmateriaal zal dus iets eetbaars zijn… 🙂

De workshop geef ik voor maximaal 8 mensen dus in een kleine groep zodat we uitgebreid aandacht kunnen besteden aan jouw specifieke camera.

Let wel op: ik ben zelf Canon gebruiker en ken die camera’s dus het beste. Heb jij een Nikon of ander merk neem dan voor de zekerheid even je gebruiksaanwijzing mee zodat ik – indien nodig – even kan kijken waar de specifieke functie knoppen op jouw camera zijn verstopt. Ik ken veel maar niet alle camera’s uit mijn hoofd… :))

De kosten voor deze workshop zijn € 53,54. Dit is inclusief oefenmateriaal, koffie, thee, fris en wat lekkers.

De locatie is in de studio van Simone’s Kitchen, Vlaardingenstraat 1, 1324 LA Almere. (eerste etage, boven New York Pizza) Parkeren is gratis voor de deur.

Voor data en tijden kun je het beste even checken bij Eventbrite voor de laatste info en boekingen

 

Bewaren

Bewaren