20110501-_MG_2966

Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van Maaike… Of ik het recept van die asperge salade met bacon nog ergens had… Uh… Ja tuurlijk zei ik in mijn enthousiasme, want ik heb niet zoveel weg gegooid van mijn oude site. En ik was ervan overtuigd dat ik hem wel ergens had. Niet dus… En dat kan ik dan niet uitstaan dus begon de speurtocht naar het recept om te beginnen. Het origineel meende ik me te herinneren is van de BBC Good Food website waar ik veel inspiratie en/of recepten vind. Het is mijn favoriete recepten site dus als je die nog niet kent, even gaan kijken. In het Engels natuurlijk; dat dan weer wel.

20110501-_MG_2965

Gelukkig vond ik het recept vrij snel, maar nu de foto’s nog. Het moesten oudjes zijn want echt recent gemaakt had ik het niet, maar het euvel wil dat ik de originelen van voor midden 2011 kwijt ben. Harde schijf crash en meer van die ellende, dus de foto kwam op een keywoord zoektocht niet naar boven… Een zoektocht op pinterest bracht de gepinde foto van Maaike naar boven maar jammer genoeg stond daar geen bestandsnummer meer in de afbeeldingsinfo. Gelukkig maak ik wel altijd backups van mijn sites dus zo heb ik uiteindelijk de foto’s weer teruggevonden bij het recept, want een recept zonder foto… Da’s ook niks natuurlijk.

Het toeval wil dan ook nog eens dat dit een pracht van een paasgerecht is dus ik denk ik plaats hem meteen maar even. Voila! Enne… Maaike, wel maken nu he… 😉

20110501 MG 2966

Warme asperge salade met bacon, ei en hazelnoot

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd

6 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 3 eieren 3 eenden-eieren of 5 grote kippen eieren
  • 500 gr asparges
  • 50 gr hazelnoten geroosterd en gehakt
  • Voor de dressing
  • 3 el hazelnootolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el cider azijn of appelazijn
  • 2 tl gladde franse mosterd

  • Verwarm de gril op hoog en bak de bacon 5 minuten tot krokant, knip het dan met een schaar in stukjes en zet aan de kant.
  • Kook de eieren in kokend water voor 8 minuten (5 minuten voor kippeneieren) en doe ze dan in koud water om zo snel mogelijk af te koelen.
  • Maak de dressing, klop alle ingredienten samen met de zout en peper. Bereid de asperges voor de uiteinden eraf te breken (ze breken makkelijk waar ze het houtige gedeelte hebben)
  • Vlak voor het serveren doe je de noten en de bacon in een warme oven, Halveer de eieren en doe er peper en zout op. Kook de asperges voor ongeveer 5 minuten of tot net gaar. Giet af, verdeel over de borden. Voeg ei helften toe, sprinkle met noten en bacon en druppel dan de dressing eroverheen in een zigzag patroon

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.