Warme aardappel salade met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Hier weer eentje in de rubriek gouwe ouwe… Grappig trouwens wel dat ik me gewoon nog kan herinneren hoe verschrikkelijk lekker dit was , ondanks het feit dat het echt al 7 jaar (!!) is geleden dat ik het gemaakt heb. Als ik alleen al naar die waanzinnig lekkere krokante aardappeltjes kijk, krijg ik spontaan trek. Het oorspronkelijke recept komt volgens mij uit Delicious, maar zeker weten doe ik het niet meer. Er hoorden officieel verse spinazie in en waterkers, maar die kon ik niet vinden. Hieronder vind je dus mijn versie van deze lekkere salade!

Warme aardappelsalade met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

De smaken in deze salade zijn aan de zoute kant, dus let op dat je niet teveel zout op de aardappels gebruikt. Met de kaas en de bacon erbij heb je niet veel meer nodig

Warme aardappelsalade met bacon en blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Warme aardappelsalade met blauwe kaas en bacon

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 40 minuten
totaal 50 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr goede aardappels in tweeen gesneden. Als ze groot zijn dan in vier. Ik liet het vel eraan maar afhankelijk van de aardappels kun je dat ook weg halen.
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien elk in partjes gesneden
  • 4 plakken ontbijtspek of bacon in stukken gesneden
  • 140 gr paddestoelen in plakjes
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el sangiovese azijn of rode wijn azijn
  • 100 gr veldsla
  • 85 gr blauwe kaas ik gebruikte Castello blue
  •  

  • Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Doe de aardappels op een bakplaat, wrijf ze in met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster voor 20 minuten, voeg de uien dan toe, en schud alles even goed om. Rooster nog eens 20 minuten tot de aardappels goudbruin zijn geworden en de uien zacht en gecarameliseerd. Laat ietsje afkoelen.
  • Verwarm een koekenpan met anti aanbak laag en bak de baconplakken droog tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de paddestoelen in dezelfde pan tot ze zacht zijn en gaar.
  • In de tussentijd maak je de dressing. Klop de mosterd, wijn azijn en de overgebleven 1 el olijfolie door elkaar met een scheutje water. Doe aardappel, ui, bacon en paddestoelen in een grote schaal met de veldsla en giet de dressing erover. Verdeel over vier borden en kruimel de blauwe kaas erover.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.