bahn mi | simoneskitchen.nl

De dingen die je voor lief neemt

Veiligheid is best een gek iets. Je voelt je – als het goed is – veilig in je eigen huis, je eigen omgeving, maar ook op reis kun je het idee hebben dat je veilig bent. In Nederland is dat bijna een gegeven. Daar ben je veilig. Natuurlijk ook niet in elke buurt van elke stad en er gebeuren ook genoeg nare dingen, maar door de bank genomen voel je je veilig.

Vietnamese Bahn mi

Dat veiligheid eigenlijk maar een fragiel iets is blijkt maar weer nu orkaan Irma langs raast en vele mensen hun leven, huis en haard niet meer zeker zijn. Misschien maak je het bewuster mee als je niet zo heel erg ver van de orkaan verwijderd bent. Ik ben momenteel nog in Curaçao en de kans dat Irma hier langskomt is zo goed als nul maar het maakt je wel meer bewust van de hevigheid van een dergelijke natuurramp.

We kijken toch allemaal met grote regelmaat naar de nieuwsbeelden en radarbeelden van de orkaan die de zwaarste categorie is en zoals het eruit ziet de zwaarste orkaan ooit in de Atlantische Oceaan is.

Duimen jullie mee voor al die mensen die nu met angst en beven zitten te wachten tot het voorbij is?

Vietnamees

Ik ben groot fan van de Vietnamese keuken. De smaken zijn elke keer weer geweldig. Ik had een broodje Bahn Mi al eens eerder gemaakt en die vind je terug in mijn boek Heerlijke Chaos, maar het leek me leuk om er eens eentje te maken met gehaktballetjes in plaats van kip of rund. Eenvoudig en superlekker met een pittige mayo!

bahn mi | simoneskitchen.nl

Bahn mi met gehaktballen

5 van 1 stem
GangSandwich
KeukenVietnamees

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 500 gr gehakt half om half half om half
  • 1 ei groot
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 2 bosuitjes fijn gesneden
  • ½ el maizena
  • ½ el bloem
  • ½ el vissaus
  • ½ el sojasaus
  • ½ el suiker
  • ½ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 4 pistolets of stokbrood

Om te beleggen:

  • Mayonaise maak op smaak met sweet chilisaus, gemberpoeder, uienpoeder, knoflook, beetje vissaus
  • Komkommerrepen
  • Wortel wortel even picklen in appelazijn
  • koriander Verse
  • Optioneel rode chili peper/bosuitjes

  • Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote kom en meng dit goed met je handen. Maak er balletjes van ter grootte van een forse pingpongbal. Bak de ballen gaar en krokant in een koekenpan met wat olie.
  • Voor de saus meng je de mayonaise met de aangegeven ingrediënten naar smaak
  • Snij je stokbrood in drie stukken en maak open. Begin met een flink dikke laag mayonaise. Beleg met de wortel en komkommer. Snij de balletjes doormidden en leg die op je sandwich. Eindig met koriander en eventueel rode chili en bosuitjes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.