Venkelsalade met spelt en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Tom heeft de tafel opgeruimd. De eettafel wel te verstaan. Die stond namelijk sinds ik uit het ziekenhuis ben gekomen, inmiddels alweer ruim twee maanden geleden, vol met – nou ja – met van alles eigenlijk. Vazen vol met bloemen, kaarten van vrienden en familie, props voor shoots, stapels servies voor het geval ik wat nodig zou hebben, servetten en andere dingen. Tijdschriften, houten planken… Nou ja, het mag duidelijk zijn: de chaos was niet meer te overzien.

Venkelsalade met spelt en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Dus…. heeft hij de tafel eindelijk opgeruimd en die is nu mooi weer helemaal leeg. Dat is handig maar ook heel onhandig. Want als ik spontaan een foto van iets wil maken, kan ik niet even naar boven lopen om wat te pakken. Nope… Dus moet ik van tevoren bedenken wat ik dan wel of niet wil gaan doen. Nu is het wel zo dat hij nog een klein stapeltje servies heeft laten staan in de hoek van de tafel. Maar bakjes zoals waar deze salade nu in zit, die liggen er niet meer. Dat is dan weer terug naar mijn ene bordje…. Hahaha…

Ik was namelijk alleen thuis toen ik deze salade in elkaar heb geknutseld. Ik vond nog een venkel in de koelkast, een stuk geitenkaas, gerookte paprika en spelt heb ik altijd in huis. Dus een salade was geboren. En nog lekker ook!

Venkelsalade met spelt en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Venkelsalade met spelt en geitenkaas

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr spelt
  • 1 venkel
  • stuk boter om te bakken
  • 2 stukken gerookte paprika uit pot
  • 50 gr geitenkaas
  • 50 gr cashewnootjes

Dressing:

  • 2 el Balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

  • Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af en laat afkoelen
  • Snij de venkel in kleine stukken en bak die even rustig in de boter tot het zacht is
  • Snij de gerookte paprika in kleinere stukjes en brokkel de geitenkaas in stukjes
  • Rooster de cashewnootjes ook even kort en voeg dan alle onderdelen bij elkaar.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.