Simone's Kitchen

Venkel prei soep met crispy bacon

Venkelsoep met prei en bacon | simoneskitchen.nl

Wat een weer is het de laatste tijd… Man het lijkt meer herfst als winter… Storm, regen en meer van die ellende. Ik moet eerlijk zeggen dat ons wandel voornemen een beetje in het water valt op deze manier. Gisteren dachten we nog leuk een stukkie te wandelen onder de plu, maar al binnen een meter of 500 begaf de paraplu het met een grote knak… Vaarwel trouwe regenvanger… We keerden eerst om, terug naar huis, maar bedachten ons vervolgens dat we toch al nat waren dus toch maar verder gelopen. We waren nl onderweg naar de supermarkt. Dat soort dingen doen we zo veel mogelijk lopend. Scheelt benzine en hebben we meteen weer een paar meter extra gelopen op een dag. Tikt best aan, maar ja, dat weer he…

Venkelsoep met prei en bacon | simoneskitchen.nl
Wat wel perfect is voor dit weer is deze heerlijke soep. Ik hou van de smaak van venkel… Lekker om te gebruiken in een salade zoals deze venkel courgette salade, langzaam gestoofd in water met een korst parmezaan ( dat moet je echt eens proberen!) of geroosterd uit de oven.
Maar in deze soep is het ook verrassend lekker. Wil je meer recepten met venkel? Check dan op de collectie recepten met venkel

Venkelsoep met prei en bacon | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Venkel prei soep met crispy bacon

Voor een vegetarische variant kun je de kippenbouillon vervangen door groentebouillon en de bacon bijvoorbeeld door knapperig gebakken croutons
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 5 el boter
  • 2 grote venkel gesneden
  • 2 prei gesneden
  • 2 tl venkelzaadjes
  • 1 scheutje appelciderazijn
  • 6 cups kippenbouillon ong. 1,5 liter
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 2 aardappels gesneden
  • beetje yoghurt of geraspte parmezaan om te serveren
  • 4 plakjes pancetta bakken tot goudbruin en krokant, volledig afgekoeld en dan verkruimeld

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan. Doe de venkel en de prei erbij en bak dit even aan tot het zacht is (niet bruin), voeg dan de venkelzaadjes toe.
  • Voeg de appelcider azijn toe, roer even door en giet dan de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook. Voeg de knoflook en de aardappels toe, dek af en laat voor een minuut of 30 pruttelen.
  • Haal van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Serveer de soep met een kloddertje yoghurt of zure room of wat geraspte kaas erover.
  • Verkruimel de bacon erboven en eventueel wat van het venkelblad.
Gang: Soep

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Dat weer is niks inderdaad. Doe maar liever koud en droog of een mooi winters landschap! Een venkelsoepje voor de troost kan inderdaad wonderen doen!

  2. Avatar

    Dit is een hartverwarmend lekker soepje. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!