Lekker frisse venkel-citrussalade

Venkel-citrussalade voor als de zon weer gaat schijnen

Terwijl ik dit tik valt de regen echt met bakken naar beneden. Zo hard zelfs dat de dakgoot het niet helemaal aan kan. Zal ook wel weer verstopt zitten met blad gok ik. Dus maakte ik een venkel-citrussalade om mezelf een beetje op te peppen.

Venkel en citrus – goede combi

Er zijn maar weinig smaken die me zo aan de zomer doen denken als die van rijpe citrus. En in combinatie met venkel en verse kruiden vind ik dit een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue. Maar ja als die zon dus gaat schijnen, anders wordt het wel een beetje een droevig verhaal.

Deze salade heb je zo in elkaar gezet, maar zorg wel dat je de venkel lekker dun snijdt (een mandoline is ideaal daarvoor) want van die dikke hompen venkel is niet echt lekker. Voor de foto heb ik de citrus in plakken gesneden want dat leek me er wel mooi uit zien. Maar tijdens het eten kwam ik tot de ontdekking dat dat niet meteen heel handig is. Beter dus om er gewoon kleine blokjes van te maken. Eet een stuk makkelijker. De citrus kun je natuurlijk aanvullen met andere soorten. Ik gebruikte hier grapefruit en sinaasappel maar hou je van zuur dan is een citroen of een limoen hier ook erg lekker bij.!

Ben jij fan van citrus en je vindt deze venkel-citrussalade leuk maar wat teveel citrus? Probeer dan eens deze lekkere frisse venkelsalade met broccoli en mango! Of probeer deze met geitenkaas en granaatappel.

Venkel citrussalade 1

VENKEL-CITRUSSALADE (vegan)

Nog geen review

Het ziet er natuurlijk leuk uit op het bord die mooie schijfjes citrus maar om te eten is het praktischer om het citrusfruit klein te snijden en door de salade te mengen.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol fijn gesneden
  • 50 gr veldsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode grapefruit
  • verse munt
  • Dressing:
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citrussap van de grapefruit en de sinaasappel
  • peper en zout

  • Doe de venkel en de veldsla in een ruime kom. Snij de sinaasappel en de grapefruit zo dat je al het wit direct wegschilt. Vergelijk het met het schillen van een appel. Doe dit boven een andere kom zodat je direct het vocht opvangt voor de dressing. Snij de vruchten in dunne plakken en rangschik deze op een bord.
  • Maak de dressing door de ingrediënten daarvoor te combineren. Meng dit door de venkel en veldsla en leg dit op de citrusvruchten. Strooi wat van de muntblaadjes eroverheen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.