Vegetarisch pompoenstoofschotel

Pompoenstoofschotel

Ik had het van de week al eerder genoemd; herfst en pompoen zijn bij mij echt veruit favoriet. Pompoen is simpelweg een van die groentes, waar je echt veel mee kunt. Of je nu zoet wilt met een heerlijke pompoentaart of hartig zoals met deze stoofschotel, het kan allemaal.

De herfst doet ook in een moordend tempo intrede trouwens, heb je gezien hoe snel alle blaadjes ineens verkleuren en van de bomen vallen?

Pompoen stoofschotel | simoneskitchen.nl

Aan de ene kant vind ik herfst echt een heerlijk seizoen hoor. Lekker binnen, kachel aan, katjes op schoot, beetje binnen lummelen. Aan de andere kant is het ook het seizoen van veel en lánge files (zoals deze week alweer flink werd gedemonstreerd) en daar wordt een mens dan weer niet blij van. Maar het hoort erbij zullen we maar zeggen. Moet ik alleen Alexandra wat vaker overtuigen dat een fotoshoot in Almere echt veeel beter is! Haha.

Van ‘oudsher’ worden stoofschotels meestal geassocieerd met vlees. En eerlijk is eerlijk, dat was eigenlijk ook zo bij mij. En daar is dan ook niks mis mee, maar ik ben er nu achter gekomen dat het zonder vlees echt net zo lekker is. Ik heb in deze stoofschotel  cayenne peper  erdoor gedaan voor een beetje pit, kaneel voor dat specifieke herfstgevoel en als extra een  forse lepel kastanjepuree. Die kun je gerust weglaten als je dat niet hebt liggen, maar het geeft het gerecht wel net iets extra’s.

Voor de lekkere bite heb ik hier Tivall Vega grilstukjes toegevoegd. Die zijn niet vegan dus eet je volledig veganistisch dan weg laten. De smaakvolle grilstukjes zijn al gegaard dus behalve dat dit een top schotel is, is het ook nog eens uren sneller klaar dan een traditionele!

20151016 MH2A3739

Pompoen stoofschotel

4.15 van 7 stemmen

Je kunt dit gerecht zo eten, maar wil je meer vulling dan kun je het serveren met aardappels of rijst
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui in ringen
  • 250 gram wortel in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml groente bouillon
  • 1 pakje Tivall vega gegrilde stukjes 175 gr
  • tl tijm vers of gedroogd
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl cayennepeper of minder als je niet van pittig houd
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • peper/zout naar smaak

  • Neem een flinke pan en verhit olie of kokosolie. Fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes aan. Doe de blokjes pompoen en wortel erbij en bak even mee.
  • Giet de bouillon eroverheen en laat even een minuutje of vijf doorkoken voor je de tomatenblokjes erbij doet. Doe de specerijen erbij en laat het geheel – onder af en toe roeren een half uurtje doorpruttelen.
  • Doe de laatste vijf minuten de Tivall stukjes erbij om even door te warmen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 239kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 16g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 882mg | Kalium: 1208mg | Vezels: 9g | Suiker: 14g | Vitamine A: 27063IU | Vitamine C: 48mg | Calcium: 142mg | Ijzer: 12mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.