Dit heerlijke lunch gerecht van toast met tuinbonen maak je het liefst met dubbelgedopte tuinbonen. Dat is even wat meer werk, maar van de kleur word ik dan wel weer heel blij.

toast met tuinbonen salade | simoneskitchen.nl

Toast met verse tuinbonen en een zacht eitje

Gisteren ontving ik het nieuwe nummer van “Delicious” en op de cover was en foto van een tuinbonen salade op toast met een gepocheerd ei en parmezaanse kaas. Het zag er zo geweldig uit dat ik het wel moest maken voor de lunch vandaag!

Dubbel doppen

Ik had weinig tijd om de toast te maken, want er waren allerlei andere dingen die ik nog op de planning had staan, maar ik had toast met verse tuinbonen in mijn gedachten dus die moest er komen.

Nu kende ik tuinbonen natuurlijk wel maar voorheen gebruikte ik of diepvries of uit een potje en de smaak daarvan was mwah… Niet helemaal om over naar huis te schrijven. Dit keer echter kon ik verse tuinbonen vinden en ik las in het recept dat ik die moest dubbeldoppen voor deze toast met tuinbonen.

Knalgroen

Na het koken van de verse tuinbonen voor een paar minuutjes kun je het buitenste velletje er relatief makkelijk uitkrijgen en blijf je over met een prachtig knalgroen boontje. Alleen al voor de kleur is het de moeite waard, maar het komt de smaak ook 100% ten goede.

Wat te doen met de velletjes?

Er moet toch ook iets te doen zijn met de velletjes van de tuinbonen lijkt mij, maar ik zou het zo snel niet weten. Dus als je een suggestie hebt dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Toast met tuinbonen | simoneskitchen.nl

Verder heb je voor het maken van deze tuinbonentoast niet zo heel veel nodig. Het pocheren van het eitje is altijd even een dingetje maar je kunt natuurlijk ook prima een zachtgekookt eitje gebruiken. Dat smaakt exact hetzelfde en is makkelijker.

Ben jij ook fan van de tuinboon? Check dan zeker ook dit recept voor toast met tuinbonen en aardbeien! Verrassend lekker!

Hier is het recept!

Toast met tuinbonen

Tuinbonen salade op toast met gepocheerd ei en parmezaanse kaas

Nog geen review
Ganglichte lunch
KeukenHollandse keuken

Heerlijk en eenvoudig toast met tuinbonen, een gepocheerd eitje en pittige kaas.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr tuinbonen gepeld
  • 2,5 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2,5 el vers geraspte parmezaanse kaas
  • 4 grote eieren
  • 1 ciabatta brood
  • verse peterselie voor decoratie
  • Optioneel : peterselie olie

  • Kook de tuinbonen voor drie minuten in een pan met zacht kokend water met zout. Spoel af onder koud water en haal de buitenste schil van de tuinbonen (dit moet redelijk makkelijk gaan als je ze aan een kant inknijpt)
  • Meng de bonen met de olijfolie, citroensap en de geraspte kaas, een beetje zeezout en zwarte peper. Pureer 2/3 van de boontjes met een vork, laat de rest heel.
  • Breng een pan met water tegen de kook aan en pocheer de eieren voor 2-3 minuten. In de tussentijd verhit je de gril tot medium /heet. Snij de ciabatta open over de hele lengte en snij dan in twee zodat je met vier stukken overblijft. Toast de stukken ciabatta light, sprinkle een beetje olijfolie erop en doe de bonenpuree op de toast. Voeg een gepocheerd ei er boven op en strooi de rest van de parmezaanse kaas erop en de gehakte peterselie. Voeg zout en peper toe en als je peterselie olie hebt sprenkle die er dan over voor serveren.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 17g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 166mg | Natrium: 255mg | Kalium: 329mg | Vezels: 6g | Suiker: 2g | Vitamine A: 277IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 98mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delicious light lunch!!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.