toast met champignons e1514646569989

Groenterijk ontbijtje

In het kader van meer groente in je dagelijks menu stoppen, blijken de meeste mensen het ontbijt het lastigste te vinden. Inclusief ikzelf overigens. Ondanks dat ik geen moeite heb met een hartig ontbijt, is het gewoon vaak wel meer werk om in de ochtend groente te moeten snijden. Voorbereiding is dan ook het halve werk.

Toast met spinazie en champignons

Dit recept komt uit het I quit sugar programma van Sarah Wilson. Ik heb nog even getwijfeld of ik begin januari weer mee zou doen met een 8-weekse ‘sessie’ maar toch maar niet gedaan. Alles tegelijk is niet zo’n heel goed plan. Maar goed, tijdens het omzetten van de recepten van Everyday Healthy naar hier kwam ik deze tegen en die wilde ik jullie toch niet onthouden. Ondanks de telefoonfoto die even snel geschoten is. Want dit is lekker! En zit meteen lekker vol met spinazie en champignons. En kost je niet echt heel veel tijd.

Nog miinder als je de avond van tevoren je champignons al kleiner hebt gehakt. Alle kleine beetjes helpen nietwaar?

toast met champignons e1514646569989

Toast met champignons en spinazie

Nog geen review
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 sneetjes zuurdesem brood
  • 250 gram champignons in stukken
  • flinke hand spinazie grof gehakt
  • 10 gram boter
  • teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • handje gehakte hazelnoten

  • Rooster de hazelnoten even kort en hak ze kleiner.
  • Verhit een koekenpan en smelt de boter. Bak de knoflook even kort en voeg daarna de paddenstoelen erbij en bakt die even lekker aan. Haal van het vuur en doe de spinazie erbij. Laat even doorwarmen en verdeel over je toast.
  • Besprenkel met de hazelnoten en peper en zout naar smaak

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.