Chinese kool salade met Thaise smaken
Je denkt wellicht niet in eerste instantie aan Chinese kool als je denkt aan een lekkere salade, maar deze Chinese kool salade is lekker knapperig en in combinatie met de Thaise dressing is het een lekker fris geheel.
Chinese kool salade
Deze lekkere Thaise salade maakt gebruikt van de eigenschappen van Chinese kool. Het fijne van dit ingredient in een salade is dat het stevig is en goed bestand is tegen even blijven staan. In tegenstelling tot sla zoals veldsla of rucola verlept het niet meteen. Dat maakt deze Chinese kool salade ook meteen heel fijn om mee te nemen naar je werkt. Dat blijft prima en zeker als je de dressing nog even apart houdt dan kun je deze salade goed meenemen naar je werk.
De dressing
De dressing voor de Thaise salade is heel eenvoudig om te maken. Je mengt simpelweg de ingredienten en je bent klaar. Ik vind de smaken van vissaus in combinatie met limoen en citroengras echt altijd meteen Aziatische vibes geven. Heerlijk! Proef de dressing even goed. Is het te zuur dan is een beetje extra honing toevoegen een goed idee.
Wil je de salade meenemen dan bewaar je de dressing in een apart bakje.
Voor de rest hoef je eigenlijk alleen de kip te pocheren in heet water of bouillon en in stukjes te trekken of snijden. Meng de Chinese kool met de afgekoelde kip, de mango, de lente-uitjes en de geraspte wortel. Serveer met de dressing erover heen gedruppeld en geef de extra dressing erbij.
Handig als je de cashewnoten er ook op het laatst overheen strooit zodat ook die lekker knapperig blijven.
Chinese kool salade met Thaise dressing
Ingrediënten
- ½ krop Chinese kool
- 2 kipfilets
- 1 mango geschild en in reepjes gesneden
- 3 lente-uitjes gesneden
- flinke handvol cashewnoten geroosterd en gehakt
- 2 geraspte wortels
Dressing
- 3 el limoensap
- 4 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus
- ½ tl verse gember geraspt
- ½ tl citroengras geraspt
- 1 tl honing
- 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
- Pocheer de kip voor 10 minuten in kokend water met zout. Laat afkoelen terwijl je de rest van de salade bereidt.
- Snij de Chinese kool in fijne reepjes en meng met de mango, lente-uitjes en wortel.
- Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te combineren. Proef en pas aan met peper en zout.
- Als de kip is afgekoeld pluk je die uit elkaar of je snijd het in blokjes. Meng door de salade.
- Meng de Chinese kool met de dressing en strooi de cashewnoten er als laatste overheen. Serveer meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Gek op de smaken van Azie? Probeer ook eens deze heerlijke Thaise noodles of deze lekkere garnalenballetjes! Of ook met Chinese kool is deze geroerbakte chinese kool met gehaktballetjes
Net deze salade gemaakt en met mn gezin gegeten. Een heerlijke salade, echte aanrader! Bedankt Simone voor het recept 😊👍
Ah graag gedaan. En fijn dat het zo in de smaak is gevallen!