Je denkt wellicht niet in eerste instantie aan Chinese kool als je denkt aan een lekkere salade, maar deze Chinese kool salade is lekker knapperig en in combinatie met de Thaise dressing is het een lekker fris geheel.

Thaise salade met Chinese kool | simoneskitchen.nl

Chinese kool salade

Deze lekkere Thaise salade maakt gebruikt van de eigenschappen van Chinese kool. Het fijne van dit ingredient in een salade is dat het stevig is en goed bestand is tegen even blijven staan. In tegenstelling tot sla zoals veldsla of rucola verlept het niet meteen. Dat maakt deze Chinese kool salade ook meteen heel fijn om mee te nemen naar je werkt. Dat blijft prima en zeker als je de dressing nog even apart houdt dan kun je deze salade goed meenemen naar je werk.

De dressing

De dressing voor de Thaise salade is heel eenvoudig om te maken. Je mengt simpelweg de ingredienten en je bent klaar. Ik vind de smaken van vissaus in combinatie met limoen en citroengras echt altijd meteen Aziatische vibes geven. Heerlijk! Proef de dressing even goed. Is het te zuur dan is een beetje extra honing toevoegen een goed idee.

Wil je de salade meenemen dan bewaar je de dressing in een apart bakje.

Voor de rest hoef je eigenlijk alleen de kip te pocheren in heet water of bouillon en in stukjes te trekken of snijden. Meng de Chinese kool met de afgekoelde kip, de mango, de lente-uitjes en de geraspte wortel. Serveer met de dressing erover heen gedruppeld en geef de extra dressing erbij.

Handig als je de cashewnoten er ook op het laatst overheen strooit zodat ook die lekker knapperig blijven.

Chinese kool salade met Thaise salade smaken

Chinese kool salade met Thaise dressing

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een lekker knapperige salade van Chinese kool met een Thaise dressing. Lekker met cashewnootjes en mango
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • ½ krop Chinese kool
  • 2 kipfilets
  • 1 mango geschild en in reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes gesneden
  • flinke handvol cashewnoten geroosterd en gehakt
  • 2 geraspte wortels

Dressing

  • 3 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • ½ tl verse gember geraspt
  • ½ tl citroengras geraspt
  • 1 tl honing
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden

  • Pocheer de kip voor 10 minuten in kokend water met zout. Laat afkoelen terwijl je de rest van de salade bereidt.
  • Snij de Chinese kool in fijne reepjes en meng met de mango, lente-uitjes en wortel.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te combineren. Proef en pas aan met peper en zout.
  • Als de kip is afgekoeld pluk je die uit elkaar of je snijd het in blokjes. Meng door de salade.
  • Meng de Chinese kool met de dressing en strooi de cashewnoten er als laatste overheen. Serveer meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 287kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 15g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 40mg | Natrium: 450mg | Kalium: 506mg | Vezels: 2g | Suiker: 11g | Vitamine A: 5877IU | Vitamine C: 43mg | Calcium: 31mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Gek op de smaken van Azie? Probeer ook eens deze heerlijke Thaise noodles of deze lekkere garnalenballetjes! Of ook met Chinese kool is deze geroerbakte chinese kool met gehaktballetjes

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.