Roerbakken is een van mijn favoriete manieren om een snelle maaltijd op tafel te zetten. En deze heerlijke Thaise kip is super snel en perfect voor doordeweeks. Staat in 15-20 minuten op tafel.

Thaise basilicum kip | simoneskitchen.nl

Thaise kip met basilicum

Dit recept voor Thaise basilicum kip is zo lekker dat we het in 1 week twee keer hebben gemaakt. Het is eenvoudig, al moet je de kip wel even de tijd geven om te marineren. Ik maak de marinade meestal de avond van tevoren. Dan kan het lekker de hele nacht intrekken en is het de volgende dag zo klaar om te maken.

Thaise basilicum kip met courgette noedels #paleo #whole30approved #whole30recepten

Je kunt dit eten met courgette noedels of je kunt er natuurlijk ook ‘gewone’ noedels bij maken. In dat geval zou ik er wel nog een groene salade bij serveren. De courgette noedels zorgen natuurlijk ook meteen voor extra groente. Want die heb je er dan nog wel bij nodig.

Ik gebruikte hier kipfilet, maar wellicht is dit nog lekkerder met kipdijfilet. Die kan wat meer hebben doordat de kip wat vetter is. Daar geef ik eigenlijk meestal de voorkeur aan, maar soms is het nemen wat er voorhanden is.

Zin in

Dit soort smaken zorgt er wel meteen voor dat we zin krijgen in de vakantie. En dan met name een vakantie ergens in Azië. Alweer zolang geleden dat we daar zijn geweest! Op het moment zijn we druk aan het nadenken waar onze volgende vakantie heen gaat. Best lastig inschatten want wat de financiële situatie is over een half jaar? Geen idee…. Dat is altijd een beetje koffiedik kijken. Bovendien heb ik net een nieuwe auto gekocht (ja, ja) dus het spaarpotje is een beetje leeg…

Thaise basilicum kip met courgette noedels

Dus doen we het maar even met de Aziatische smaken uit deze Thaise basilicum kip! Ook lekker moet je maar denken.. 😉

Alternatief

Wil je de Thaise kip maken dan is dit het lekkerste om te maken met Thaise basilicum. Dat geeft echt een andere smaak af dan Italiaanse basilicum. Ik vind de Thaise altijd een beetje een combinatie tussen munt en basilicum. Echt anders, maar zo lekker. Het is alleen helaas niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. De toko heeft het meestal wel. Albert Heijn had het een blauwe maandag ook in het assortiment maar ik vermoed dat het niet populair genoeg was, want het is inmiddels weer verdwenen uit de schappen. Jammer.

Maar je kunt het dus wel vervangen voor gewone basilicum. Zoals al gezegd kun je de kipfilet vervangen voor kipdijfilet. De courgettenoedels kun je desgewenst vervangen voor gewone noedels. In dat geval zou ik er wel nog wat extra groente bij maken, anders is het wat mager.

Ik gebruik hier coconut aminos, maar dat kun je vervangen door sojasaus. De kip is na het bakken relatief droog. Ik vind het lekker zoals het is, maar je kunt het ook nog serveren met een sausje erbij als je dat wilt.

Thaise basilicum kip | simoneskitchen.nl

Thaise kip met basilicum

4 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenAziatische

Een lekker makkelijk gerecht met geroerbakte kip, courgettenoedels en basilicum
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

Marinade

  • 2 el sesamolie
  • 4 el coconut aminos
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • verse zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook geplet

De rest

  • 500 gr kipfilet dun gesneden
  • 1 el koksolie
  • 1 rode paprika dun gesneden
  • 45 gr verse basilicum liefst Thaise maar gewone werkt ook, gehakt
  • bosuitjes voor serveren
  • Courgettepasta om te serveren
  • sesamzaad

  • Combineer alle ingrediënten voor de marinade samen en doe hier de kipreepjes in. Laat dit 6 uur marineren
  • Verhit olie in een wok en voeg hier de kip met de marinade aan toe en bak tot het bruin is.
  • Voeg de rode paprika en de basilicum aan toe en kook tot de kip gaar is.
  • Serveer met courgette noedels, de bosuitjes en sesamzaadjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 568kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 58g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 160mg | Natrium: 1459mg | Kalium: 1663mg | Vezels: 4g | Suiker: 8g | Vitamine A: 3525IU | Vitamine C: 121mg | Calcium: 95mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.