Supersnelle cheesecake

Goedenmorgen! Hebben jullie ook het gevoel dat de herfst heel hard in aantocht is? Het is altijd dat ondefinieerbare iets in de lucht. Dat moment dat je ineens denkt: he het is herfst…

Begrijp me niet verkeerd: ik ben gek op de herfst. Al had de zomer eigenlijk best wel wat langer mogen duren (en beter mogen zijn). Maar gure dagen, donkere avonden en gezellige kou. Haha. Gezellige kou… Pfft. Dat klinkt voor geen meter. Nu is het wel anders sinds Tom op de markt staat. (Vandaag op de Randwijckmarkt in Amstelveen, wil je even komen proeven) Want voor de markt is het zelden het juiste weer. Te warm (chocola die smelt), te koud (olie die stolt) of te nat (geen klanten).

Simpele cheesecake met frambozen | simoneskitchen.nl

Dus je snapt dat de herfst voor Tom niet meteen het favoriete seizoen is. Alhoewel de zomer ook erg nat is geweest hoor, dus wellicht krijgen we een geweldige herfst. 🙂

Anyway,zomerfruit is ook hard op zijn retour. De aardbeien die je nu ziet komen volgens mij al niet meer van de volle grond en zijn lang zo mooi rood en sappig niet meer. Frambozen had ik van de week nog wel een mooie batch en dus nog snel een gerechtje waarbij lekker zomerfruit perfect is.

Bovendien perfect voor het weekend! Want dan mag je jezelf extra verwennen, toch? En deze cheesecake hoef je niet te bakken, maar lijkt toch qua smaak en structuur een beetje op de gebakken versie en is gewoon heel erg lekker. Trouwens ook een lekker dessert voor de kerstdagen (ja, ja, want die komt hard dichterbij hoor!). Kun je van tevoren klaar maken en smaakt alleen maar lekkerder na een dag in de koeling!

Ook zo’n fan van cheesecake? Probeer dan ook eens deze nog snellere variant!

Frambozen cheesecake | simoneskitchen.nl

Simpele frambozen cheesecake met frambozen

Nog geen review
GangCheesecake

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Koeling4 uur

12 personen

Ingrediënten

  • 200 gram bastogne koeken
  • 60 gram boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • 400 gram monchou
  • 1 tl vanille essence of gebruik 1 vanille stokje merg
  • 200 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • sap van 1/2 citroen
  • rasp van 1 citroen
  • 2 bakjes frambozen
  • bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm of kleine ronde bakvormpjes

  • Als je een springvorm gebruik is het handig om die te bekleden met bakpapier. Anders is het er lastig uit te scheppen (zoals wij aan de lijve ondervonden.Haha)
  • Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en verkruimel die fijn. Doe over in een bak. Smelt de boter in een steelpannetje en giet bij de bastogne. Roer dit goed door zodat alle kruimels een beetje vochtig zijn. Stort het geheel in de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 30 minuten om hard te worden.
  • Week je gelatine in koud water
  • Doe de monchou, de vanille en de suiker in een kom en mix dit tot het een glad geheel is geworden. (je kunt dit met een mixer doen of met een kitchenaid of iets vergelijkbaars) Voeg de slagroom toe (hou 2 eetlepels slagroom achter) en klop door tot het een glad en lobbig is.
  • Doe de 2 eetlepels slagroom samen met het sap van de citroen in een klein pannetje en verwarm dit heel even. Het hoeft niet mega heet te zijn alleen warm genoeg om de gelatine in op te lossen. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe dit bij de slagroom, roer even door tot de gelatine weg is en giet het mengsel dan bij de rest. Rasp de citroenrasp eroverheen. Spatel het door tot gemengd en doe het geheel dan in je springvorm.
  • Strijk mooi glad met een lepel en doe dan je frambozen erop. Zet vier uur in de koeling voor je het serveert.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Supersimpele cheesecake met frambozen | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.