Een lekker intense chocoladepudding met dadels als zoetmiddel en donkere koffie als extra smaakmaker.

Mokka chocoladepudding met frambozen | simoneskitchen.nl

Chocoladepudding met dadels

Soms kom je een recept tegen en die wil je dan gewoon meteen maken.  Zo lekker ziet het er uit. Nu moet je weten dat ik eigenlijk niet de grootste fan ben van koffie of koffiesmaak door mijn eten. Koffie drinken vind ik heerlijk, maar in een toetje? Nee, dat is niet meteen mijn favoriete smaak. Maar in dit recept klonk het wel lekker dus ik besloot de gok te wagen.

Klaar in tien minuten

En man, dit is lekker! En ook nog eens klaar in een minuutje of 10. Je moet alleen de dadels heel even voor weken in de koffie en dan samen met de rest van de ingrediënten door elkaar mixen in de machine. Klaar! Ideaal dus voor een snel dessert. Het is vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en paleo. De dadels zijn natuurlijk wel megazoet dus als je een probleempje hebt met suiker dan is dit geen goede keus.

Paleo chocoladepudding | simoneskitchen.nl

Maken van de chocoladepudding

Het maken van de chocoladepudding is heel eenvoudig. Zoals al aangegeven zijn de dadels het zoetmiddel. Die heb je ook wel nodig, anders wordt het geheel te bitter. Het is een beetje een kruising tussen een chocolademousse en een pudding, maar heeft toch meer weg van een pudding. Het totaal is flink machtig dus zorg ervoor dat je de chocoladepudding serveert in kleine hoeveelheden.

Onthoud ook dat je niet alle koffie nodig hebt in het eindresultaat. Je gebruikt de koffie om de dadels even tien minuten te weken. Heb je minder nodig dan kan dat uiteraard ook. Zorg in ieder geval dat de dadels onder staan zodat ze goed weken. Ik verwijder hiervoor de pit en snij ze iets kleiner. Op die manier zuigen ze meer van de koffiesmaak op.

Na het weken bewaar je 125 ml van de koffie. Die heb je straks weer nodig. De rest kun je wegdoen (of opdrinken, maar dan waarschijnlijk koud). Vervolgens is het een kwestie van de overige ingredienten erbij doen en glad draaien in de blender of met een staafmixer.

Serveer de chocoladepudding met verse frambozen en wat verse munt.

Mokka chocoladepudding met frambozen | simoneskitchen.nl

Mokka chocoladepudding met avocado

3 van 1 stem
GangDessert

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten


  • Doe de dadels in een kom en giet hier de hete koffie overheen. Laat dit 10 minuten wellen. Giet af en bewaar 125 ml van de koffie.
  • Doe de dadels in de keukenmachine en voeg hier de 125 ml koffie en vanille aan toe. Draai tot het een pasta wordt. Doe het avocadovlees en de cacao erbij. Draai door tot het glad is.
  • Serveer in kommen met frambozen en munt

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Heb je deze paleo ontbijtbowl met zoete aardappel al eens geprobeerd?

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.