Salade van gegrild fruit

Ultiem zomers dessert

Dit is wel echt het ultieme zomerse dessert van de barbecue. Je grilt de ananas en de aardbeien, dit meng je vervolgens met blauwe bessen en frambozen (of ander fruit) en serveer het met limoenrasp en wat honing eroverheen. Zoooo lekker!

Fruit grillen op de barbecue is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je een barbecue aan het plannen bent maar het is de ideale afsluiting van je barbecue. Je kunt natuurlijk een flinke bol ijs erbij geven als extra om het nog meer op te leuken, maar eigenlijk is dat niet nodig.

Salade van gegrild fruit

Je kunt de salade ook als bijgerecht serveren en niet als dessert. Je kunt er eventueel ook nog wat groente bij toevoegen om het een meer complete salade te maken. Veldsla is een goede combinatie met het zachte fruit.

Ook lekker bij deze salade van gegrild fruit zijn de volgende gerechten voor op de barbecue:

Gegrilde fruitsalade

Gegrilde fruitsalade van de barbecue

5 van 1 stem
GangDessert

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten

6 personen

Materiaal

  • Barbecue

Ingrediënten

  • 1/2 ananas vers
  • 250 gr aardbeien niet te klein
  • 150 gr frambozen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 1 el honing of meer naar smaak
  • 1 limoen rasp
  • 2 takjes verse munt blaadjes fijngehakt

  • Steek de houtskool in de barbecue aan en verwarm deze, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot 200˚C
  • Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Rijg ze op spiesen, het maakt niet uit hoeveel spiesen je hebt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en rijg deze ook op de spiesen
  • Leg de spiesen op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Gril het fruit ongeveer 1 minuut per kant.
  • Haal de ananas en de aardbeien van de spiesen af en doe in een schaal of op een groot bord. Besprenkel het fruit met de honing en bestrooi met de limoenrasp en de fijngesneden munt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 2mg | Kalium: 203mg | Vezels: 4g | Suiker: 16g | Vitamine A: 57IU | Vitamine C: 70mg | Calcium: 23mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.