Een makkelijke omelet met spinazie en champignons die een goede bodem geeft voor je ontbijt of voor de lunch. Serveer eventueel met crackers of brood, maar zonder kan prima.

Omelet met spinazie en champignons

Omelet met spinazie en champignons

Een omelet is bij uitstek het ontbijt waar ik elke keer weer op teruggrijp als ik op zoek ben naar iets makkelijks en vullends. Want je dag beginnen met eiwitten is eigenlijk altijd wel een goed idee. Ik kan ook genieten van een kom yoghurt met granola, maar ik ben veel langer verzadigd van een ontbijt met een omelet. En deze omelet met spinazie en champignons is makkelijk om te maken en zorgt er gegarandeerd voor dat je de ochtend (of middag) goed doorkomt.

Om de omelet met spinazie te bakken begin je met de champignons. Je kunt deze in plakjes snijden of in kwartjes, afhankelijk van het formaat van je champignons. Ik laat de champignons altijd eerst even goed bakken. Dat doe ik in kokosolie en doe er vaak voor de kleur nog een klontje boter bij. Dat maakt ze extra lekker, maar dat is optioneel natuurlijk.

Zodra de champignons goudbruin zijn voeg ik de spinazie toe en laat deze even goed slinken. Hier kan behoorlijk wat vocht bij vrijkomen dus is het erg veel dan giet ik het eerst even uit de pan voor ik het eiermengsel erbij doe. Voor twee personen gebruik ik meestal vier eieren, maar meer kan natuurlijk ook als je dat wilt. De omelet met spinazie kun je dikker maken door meer eieren te gebruiken.

Rustig laten bakken

Zet het vuur op medium hoogte en laat de omelet met spinazie rustig garen. Dit kan wel even duren, maar doe je een deksel op de pan dan gaat het een stuk sneller. Ik draai de omelet nooit om. Doordat ze dik zijn gaat dat niet goed.

Wil je dat toch dan is het handig om de omelet op een bord te laten glijden, daar de pan op zijn kop op te leggen en het geheel dan in een keer om te draaien. De ongebakken kant ligt dan in de pan. Doe je dat niet dan gewoon even geduld hebben tot de omelet aan de bovenkant ook gestold is.

Om te serveren kun je er extra kerstomaatjes bij geven, stukjes avocado of verse kruiden. Hier gebruikte ik alfalfa, maar tuinkers, verse basilicum of peterselie is natuurlijk ook lekker.

Serveren met..

Ik eet de omelet met spinazie altijd zo op. Zonder andere dingen, maar je kunt het natuurlijk prima serveren met een stuk brood of crackers als je dat lekker vindt.

Omelet met spinazie in de oven

Je kunt de omelet overigens ook prima bakken in de oven. Als je een ovenbestendige pan hebt dan bak je het eerst even kort aan in de pan en de pan zet je dan in oven om te garen. Dit duurt iets langer dan in de pan, maar je boven- en onderkant worden wel gelijk gaar. Ik vind het altijd iets teveel werk om daarvoor de oven aan te zetten maar soms kan het handig zijn. Zeker als je meer eieren hebt gebruikt of een kleiner pannetje kan het handig zijn.

Spinazie champignons omelet | simoneskitchen.nl

Omelet met spinazie en champignons

5 van 1 stem
GangLunch, Ontbijt
KeukenHollandse keuken

Een goede bodem is het halve werk en met deze lekkere omelet met spinazie en champignons zit jij de hele ochtend (of middag) goed
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gr champignons in plakjes
  • 150 gr spinazie
  • paar takjes takjes bieslook
  • peper
  • zout
  • 75 gr kerstomaatjes
  • 1 el alfalfa

  • Breek de eieren in een grote kom en kluts even. Knip hier de bieslook doorheen en voeg peper en zout toe naar smaak
  • Verhit een grote koekenpan en bak hierin eerst de champignons aan tot deze gaar en goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is. Als het erg nat is laat je het vocht even verdampen of giet het af in de gootsteen.
  • Giet het ei-mengsel eroverheen en probeer het een beetje goed te verdelen. Laat rustig op niet te hoog vuur bakken tot de bovenkant van de omelet gestold is. Je kunt er ook een deksel op doen dan gaat het sneller.
  • Serveer de omelet met kerstomaatjes, alfalfa en lekker brood

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 16g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 327mg | Natrium: 192mg | Kalium: 860mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 7755IU | Vitamine C: 32.1mg | Calcium: 124mg | Ijzer: 4.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.