Een lekkere snelle en makkelijke romige pasta die binnen 10 minuten op tafel staat.

Romige pasta met tomaat

Snelle romige pasta

Dit recept komt uit het boek “Reis om de wereld in 80 recepten” van Madelon Schoemaker. (ok, even een sidenote; ken je dat, dat je jarenlang ergens overheen kunt kijken en dan ineens iets ziet? Ik zag dus net dat ik hier al jaren heb staan dat de schrijfster Madelon Schoemkaker heet. Het viel me ineens op. Hahaha)

Het recept maakte ik ooit ergens 2008. En het resultaat van die sessie zie je hieronder. Hoe dramatisch wil je de foto hebben??

Mislukte styliing
Mislukte styling!!!

Nu vind ik de nieuwe versie inmiddels ook eigenlijk vreselijk, maar zo erg als die eerste foto van 2008 is ie dan weer niet meer. Maar het is ook geen foto die ik in mijn portfolio zou stoppen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar dat even terzijde. Het recept zelf is erg lekker en super makkelijk. De snelle romige pasta zet je in een minuutje of 15 op tafel. Er gaat mascarpone in, dus echt lekker mager is het niet, maar wel erg lekker.

Doordat je er gerookte kip in doet zijn alle componenten van de snelle romige pasta eigenlijk al klaar. Het is een kwestie van pasta koken en de rest erdoor roeren. Supersnel en super lekker.

Ooit komt er nog een versie 3.0 van dit recept maar voor nu moet je het ermee doen. Onthoud gewoon dat het echt heel lekker is (en eenvoudig) dan komt de rest vanzelf wel goed.

Romige pasta met tomaatjes
Romige pasta

Snelle romige pasta

5 van 1 stem
GangPasta
KeukenItaliaanse keuken

Een lekkere en snelle romige pasta met tomaatjes en mascarpone
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr pasta
  • 200 gr cherry tomaatjes gehalveerd
  • pijnboompitten geroosterd
  • 100 gr mascarpone
  • 150 gr gerookte kip in plakjes
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • peper zout en italiaanse kruiden
  • 1 bosuitje gesneden
  • parmezaanse kaas

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het bosuitje klein en fruit het uitje samen met de kip in een koekenpan. Roer het door de mascarpone. Als de pasta klaar is roer je de gesnipperde bieslook erdoor en verdeel je het over twee borden. Schenk de kip/mascarpone saus eroverheen en verdeel de cherry tomaatjes, pijnboompitten en peterselie over de pasta.
    Rasp er nog wat verse parmezaanse kaas overheen en klaar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 610kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwit: 30g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 15g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 98mg | Natrium: 132mg | Kalium: 697mg | Vezels: 3g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1655IU | Vitamine C: 29mg | Calcium: 110mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.